4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Vesti

Poziv na humanost: Obradujte poklonom korisnike Doma za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje“

Dom za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje“ u Pančevu je ustanova socijalne zaštite jedina te vrste u Srbiji.

Korisnici Doma za lica sa oštećenim vidom “Zbrinjavanje“, zbog raznih životnih okolnosti, našli su se pod krovom ove ustanove.

Miloš Đorđević, v.d. direktora kaže da se zaposleni u Ustanovi svakodnevno trude da ovim ljudima obezbede svu socijalnu, medicinsku, defektološku, psihološku podršku koja im je potrebna, a da im uz to pruže i ljudskost kroz razgovor, šalu.

Usled situacije izazvane virusom korona, našim korisnicima je kretanje ograničeno samo na dvorište ustanove, ne idu na izlete kao prethodnih godina, a gotovo cele godine zabranjene su i posete njihovih bližnjih što ih vrlo rastužuje… Zato smo odlučili da im na malo drugačiji način ulepšamo praznike ove godine. Kao i svako od nas i oni imaju novogodišnje želje koje bi ih usrećile. Ove godine, naši zaposleni su ih pitali šta bi oni voleli da im donese Deda Mraz. Napravili smo spisak njihovih želja i delimo ga sa Vama u nameri da kao zajednica odgovorimo na njihove potrebe i u skladu sa mogućnostima učestvujemo u njihovom ispunjavanju, kaže Đorđević.

Na linku ispod nalazi se spisak sa željama naših korisnika i ukoliko želite da neku od njih ispunite potrebno je nekoliko jednostavnih koraka.

Kako ispuniti želju?

1. Klikom na dugme u nastavku bićete odvedeni na spisak neispunjenih želja naših štićenika. Pogledajte spisak i pronađite želju koju ste u mogućnosti da ispunite.

2. Kliknite na zeleno dugme sa desne strane spiska (“Run process”), čime će Vam se spisak otključati i moći ćete da odaberete želju.

3. Kada budete odabrali želju, bićete upitani za ime i prezime kako bismo mogli pristigle pakete ispravno uputiti štićenicima. Nakon unosa ovog podatka, stavite kvačicu na želju koju biste ispunili.

4. Ostaje da na dnu spiska kliknete na crveno dugme za slanje podataka (“Submit”), nakon čega će Vam se otvoriti prozor za potvrdu u koji možete upisati neki komentar namenjen upravi doma.

5. Poslednjom potvrdom odnosno klikom na dugme “Submit now” Vaš izbor je zabeležen. Time se smatra da ćete našem korisniku poslati odabrani poklon.

Pakete šaljite poštom ili nekom drugom dostavnom službom. Obavezno naznačite na paketu inicijale korisnika i njegove godine.

Poklon možete poslati na adresu:

Dom za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje“

Bavaništanski put 396

26 000 Pančevo

ili ih doneti u kafić „Bistro Kokoschka“ u Pančevu, na adresi Trg Slobode 3.

Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno nam se javite u inboks naše Fejsbuk stranice ili na mail domzalicapan@mts.rs.

Takođe, molimo vas da nam javite ako odustanete od darivanja nakon što ste se prijavili, kako korisnik ne bi ostao bez novogodišnjeg poklona.

Želje korisnika su više nego skromne, uključite se i pomozite im da Novu godinu dočekaju veselije.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008483404110
http://www.domzbrinjavanje.co.rs/index.html

Lista želja: https://www.checkli.com/process/5fdfa6fb476d9

Related posts

Železničar pobedio Borac rezultatom 1:0

Mirjana Popović

Ministar Vulin: Udžbenike iz istorije treba da piše država Srbija

Vanja Vićentić

Gradonačelnik Saša Pavlov na TV Prva: U Pančevo uloženo preko milijardu evra, otvoreno 4000 radnih mesta

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija