20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Krizni štab usvojio nove mere – tržni centri i uslužne delatnosti rade do 20 sati

Krizni štab predložio je danas da se radno vreme tržnih centara, uslužnih delatnosti, kafića i restorana produži do 20 sati, uz poštovanje svih epidemioloških mera, saopštio je danas član Štaba epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je istakao da mere stupaju na snagu odmah, ali su oročene do petka, a da će ovih pet dana poslužiti da se analizira i proceni epidemiološka situacija, od čega će zavisiti da li će mere biti produžene, promenjene ili dopunjene.

“Vlada će danas usvojiti da se rad tržnih centara produži do 20 sati. Vazno je da kovid redari sprovode kontrolu”, rekao je Tiodorović i dodao da će i sve uslužne delatnost (frizeri, kozmetičari…) radnim danom raditi do 20 časova, jer je, kako je rekao, to potreba stanovništva.

U kafićima i restoranima neće biti muzike, rekao je Tiodorović.

“Smatra se da su uz muziku ljudi opušteniji i da tako dolazi do prenošenja virusa”, naveo je Tiodorović.

On je dodao i da je došlo do smanjenja broja prvih pregleda u kovid ambulantama, kao i blagog pada obolelih od kovida-19, te do blagog smanjenja broja pacijenata u kovid bolnicama.

“Bilo bi dobro da je došlo do većeg smanjenja broja pacijenata u kovid bolnicama, ali to očekujemo narednih dana. U Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu i dalje je najveći pritisak na kovid bolnice”, rekao je Tiodorović.

U ponoć je stupila na snagu nova mera, prema kojoj je ulazak u Srbiju za strane državljane moguć samo uz negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, a srpski državljani, koji nemaju PCR test, moraju biti u kućnoj izolaciji 10 dana.

Od danas ustanove kulture rade duže, do 21 sat.

Related posts

Konkurs za dodelu 76 učeničkih stipendija

Zorana Stekovic

Počinju radovi na afaltiranju ulica u vršačkim naseljenim mestima

Jasmina Petkovic

Šabac: SNS i Zapadna Srbija dogovorili programske ciljeve

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija