19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Kompanija NIS uvodi inovativni način plaćanja uz pomoć IPS QR koda

Kompanija NIS omogućila je novi način plaćanja na svojim benzinzskim pumpama. U pitanju je plaćanje mobilnim telefonom, a projekat je realizovan u saradnji sa Bankom Poštanska štedionica i Narodnom bankom Srbije.

Plaćanje pomoću aplikacije na mobilnom telefonu računa na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama omogućeno je zahvaljujući saradnji ove kompanije sa Bankom poštanska štedionica i Narodnom bankom Srbije.

Ovaj moderan način plaćanja na benzinskim stanicama po pvi put je dostupan u našoj zemlji i predstavlja jednostavno, brzo i bezbedno rešenje za sve građane.

Kada kupac želi da plati robu na kasi potrebno je da aktivira mbanking aplikaciju na svom telefonu i da nakon bezbednosne provere prodavcu pokaže IPS QR kod će prodavac skenirati.

Ovakvom primenom  telefon postaje novčanik, a građani Srbije dobili su mogućnost da iskoriste još jednu prednost koju  tehnologija nudi.

Related posts

Respiratorne infekcije otežavaju situaciju sa koronom

Nikoleta Dragaš

Udovičić: Pančevo izdvaja značajna sredstva za sport, dogovoreni novi projekti

Nikoleta Dragaš

Vučić: Veliki dan, otvaramo i drugu bolnicu za 4 meseca

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija