15. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Vesti

HIGIJENA: Grad i naše ulice biće čistije uz pomoć građana

Uprkos apelima da se kabasti otpad (stari nameštaj, kade, prozori, bela tehnika, ambalaža, auto-limarija, gume, baštensko smeće i sav drugi otpad) i šut ne bacaju u kontejnere predviđene za komunalni otpad ili pored njih, slika na gradskim ulicama, nažalost, govori da se mnogi naši sugrađani oglušuju o molbe „Higijene”.

“Divlje deponije nastaju baš na mestima gde su postavljeni kontejneri i čine višestruku štetu. Prvo, za njihovo uklanjanje je potrebno angažovati dodatni broj radnika i radnih mašina. Drugo, bačeni šut oštećuje kontejnere, pa tako dovodi do toga da svaki četvrti kontejner na kraju godine mora biti otpisan. Pojedini sugrađani i firme ovakvim ponašanjem stvaraju ružnu sliku u gradu i obezvređuju trud i zalaganje radnika „Higijene“, koji pored obavljanja redovnih poslova na prikupljanju i odvoženju komunalnog otpada, stižu da sa brojnih lokacija i više puta nedeljno uklone na desetine tona šuta, piše u saopštenju pančevačke Higijene.

Dvaput godišnje organizuju se akcije sakupljanja i uklanjanja kabastog otpada: u proleće i na jesen. Jesenja akcija trajala je tokom celog oktobra.

“Molimo naše sugrađane da kada adaptiraju postojeće ili grade nove objekte sav svoj građevinski otpad, šut i zemlju odnesu besplatno na staru deponiju (Dimitrija Tucovića 135), što se može učiniti svakog dana, navodi se u saopštenju JKP “Higijena”.

Potrebno je samo da se pridržavaju načina na koji treba da tretiraju komunalni otpad, definisanog gradskom odlukom „O održavanju čistoće i odnošenju otpada“.

To znači da građani koji žive u objektima za kolektivno stanovanje, u zgradama, koriste kontejnere, a sugrađani koji žive u individualnim domaćinstvima da komunalni otpad odlažu u svoje kante i iznose ga prema važećem rasporedu odnošenja.

Related posts

Vučić stigao u Jelisejsku palatu, uz gardu ga dočekao Makron

Nikoleta Dragaš

Tradicionalna izložba uskršnjih jaja: Novoseljanke pokazale prava umetnička dela

Nikoleta Dragaš

Nosilac liste “Za našu decu – Aleksandar Vučić” u Pančevu dr Slobodan Ovuka glasao u 10.50

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija