28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

VUČIĆ O PRIZNANJU NEZAVISNOSTI KOSOVA: Dok sam ja predsednik, to se sigurno neće dogoditi

Na pitanje da li Dejtonski sporazum treba sada menjati, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je gustujući na TV Prva:

“O Dejtonskom sporazumu se pitaju tri konstutitivna naroda u BiH, a ne ni Igmanska inicijativa, a ni predsednik Srbije”, rekao je Vučić na početku na pitanje da li Dejtonski sporazum treba menjati.

Predsednik je potom govorio o stavovima po pitanju priznanja Kosova i Metohije.

“Mislim da je bolje pitanje da li se zalažete za priznanje ili nepriznavanje nezavisnosti Kosova. Tada bi odgovor bio da, da i ne. Do aprila 2022. godine, kada će biti izbori, to se sigurno neće dogoditi – rekao je Vučić, odgovarajući drugim gostima u emisiji.

Predsednik je zatim dodao da je Srbija neutralna, govoreći o članstvu u NATO paktu.

Vučić je zatim pitao Antonijevića i Viskovića, kao potpisnike Igmanske inicijative, šta bi tačno promenili, tačnije šta bi od nadležnosti prebacili na koju stranu.

“Šta bi uradiliti divni ljudi koje vi podržavate? Recite mi samo u jednoj rečenici, ili ni to nećete da nam kažete. Kada stvari postavite crno-belo, nikada nećete dobiti odgovor od njih. Ili ćete dobiti odgovor kao od Bisere Turković, da je Dodik Hitler, a Republika Srpska ne treba da postoji”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je za Srbiju najvažnije da se sačuva mir i da nikada nije dozvolio sebi da uprkos pojedinim izjavama ne istakne značaj integriteta BiH.

“Mi poštujemo Dejtonski sporazum”, rekao je Vučić i dodao da oni hoće da nema nikakve ingerencije ni Federacija ni Republika Srpska.

foto: screenshot Prva tv

Related posts

Predsednik Vučić: Svi punoletni građani u maju i novembru dobijaju po 30 evra

Vanja Vićentić

Đokoviću peta titula u Rimu i rekordni 36. Masters!

Aleksandra Miloševska

Tadić priznao: Ideja bojkota se rasprsla, SzS više ne postoji, Boško je ekstremista

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija