17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija

Selakovic:Mađarska podržava svoje kompanije da ulazu u Srbiju

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da će Mađarska sa 130 miliona evra podržati ulaganje 24 mađarske kompanije u Srbiju i dodao da taj novac neće otići samo u Vojvodinu, već i južno od Save i Dunava.

Na zajedničkoj konferenciji za medije sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom u Budimpešti, Selaković je zahvalio Mađarskoj što daje impuls svojim kompanijama da ulažu na srpskom tržištu i istakao da će to još dodatno ojačati privrednu saradnju dve zemlje.

Selaković: Hvala Mađarskoj na pomoći u lečenju Anike

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da će Mađarska obezbediti smeštaj i medicinski tretman pre i tokom vođenja terapije za dvogodišnju devojčicu Aniku Manić.

Na zajedničkoj konferenciji za medije sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom, Selaković je zahvalio mađarskim prijateljima na pomoći devojčici koja će u jednoj bolnici u Budimpešti uskoro početi da prima terapiju.

Selaković: Srpske i mađarske diplomate pod istim krovom

Memorandumom o razumevanju o zajedničkom korišćenju prostorija diplomatsko-konzularnih predstavništva, koji je danas u Budimpešti potpisan između ministarstva spoljnih poslova Srbije i Mađarske, biće omogućeno da srpske i mađarske diplomate borave i rade pod jednim krovom.

To je izjavio šef srpske diplomatije Nikola Selaković nakon potpisivanja Memoranduma sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom, i poručio da je to odnos vrhunskog poverenja dve zemlje.

Foto:Tanjug

Related posts

Udruženje “Pansej” čuvar kulturnog nasleđa

Zorana Stekovic

Danas je Lazareva subota – Vrbica

Katarina Popović

Vlada formira telo za koordinaciju u zaštiti životne sredine

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija