12. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Milošu Rajkoviću dodeljena nagrada Radijski prijatelj godine

Reprezentativno udruženje radio stanica RAB SRBIJA ove godine ustanovilo je nagradu „Radijski prijatelj godine“, koja je prvi put dodeljena medijskom stručnjaku, novinaru i piscu Milošu Rajkoviću.

Priznanje je uručeno na online skupu 18. decembra, koje je organizovano povodom proslave jedanaestog rođendana RAB SRBIJA.

Prva nagrada „Radijski prijatelj godine“ odlazi u ruke Miloša Rajkovića, koji se od samog početka rada RAB SRBIJA veoma aktivno uključio u rad udruženja i pokazao koliko voli radio i koliko želi da pomogne napretku radija u Srbiji.

– Srećni smo što već deceniju osećamo snažnu podršku koju Miloš Rajković pruža svim radio stanicama, članicama RAB Srbija. Kao istaknuti novinar i pisac, Miloš Rajković je uvek bio deo svih naših Radio dana, a kao član Saveta REM-a doprineo je poboljšanju radijske scene Srbije. Prva nagrada “Radijski prijatelj godine” je prilika da mu se ime svih predstavnika radio industrije zahvalimo na izuzetnoj saradnji i podršci, svih ovih godina – izjavila je Maja Rakovic, predsednica udruženja RAB SRBIJA.

Rajkoviću je nagrada uručena na online skupu, u prisustvu predstavnika radio stanica, kolega novinara i ostalih predstavnika medija. Tom prilikom, radijski prijatelj godine zahvalio se svima, poželeo još mnogo godina uspešne saradnje i objasnio zašto je njemu lično važan radio:

– Imao sam dva sna, da igram fudbal u Crvenoj Zvezdi i da radim u Studiju B. Prvi sam ostvario kao vrlo mlad u mlađim kategorijama voljenog kluba! Drugi mi se ostvario mnogo, mnogo kasnije! Pred sam kraj osamdesetih počinjem da se “šunjam” oko novinarstva i početkom devedesetih počinjem da radim u Studiju B! Kada sam prvi put ušao u kancelariju kod Slobe Konjovića, a on me nasmejan pozvao da sednem, mislio sam da ću se onesvetiti – ispričao je Miloš Rajković o svojim novinarskim i radijskim počecima.

Related posts

Priprema biljaka za zimski san

Bojana Kecic

VUČIĆ O DIJALOGU: Prihvatamo jezik argumenata, ali nećemo prihvatiti jezik ucena!

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić: Ponosan na tim koji obezbeđuje pomoć za Srbiju

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija