23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Mihajlovićeva: Cilj reformi profitabilan i regionalno uspešan EPS, Tepićeva kritikama pokazala neznanje ili loše namere

foto: tanjug

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je da poslednje kritike potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić u vezi s EPS-om najbolje pokazuju da je jedini cilj ovakvih izjava da se privuče medijska pažnja, bez obzira na ogromno neznanje i neodgovornost prema interesima građana.

“Prvo, cilj reorganizacije EPS-a je efikasnije i profitabilno poslovanje, kako bi ovo preduzeće bilo uspešno ne samo u okvirima Srbije, već i regiona. Ako neko misli da je bolje da se baca 250 miliona evra godišnje i to samo na gubitke na mreži, a da ne govorimo o drugim problemima unutar EPS-a, nego da se EPS reformiše, onda to govori ili o neznanju ili o nekim drugim interesima i namerama koje opozicija ima u vezi s EPS-om”, kaže Mihajlovićeva.

Ona ističe da je “katastrofa” o kojoj govori Tepićeva najizvesnija ukoliko bi se sprovelo sve što ova političarka i njena stranka predlažu, a to je da se u EPS-u ništa ne promeni.

“Ono što mi želimo, to je EPS koji ima veći profit, koji brže realizuje projekte, koji više ulaže u životnu sredinu i čije poslovanje je uređeno kao u najmodernijim evropskim elektroprivredama. Ako to ne uradimo, onda će EPS biti lak plen raznih interesa, a vaši predlozi upravo vode tom stazom”, kaže Mihajlovićeva.

“EPS trenutno podseća na staru srebrninu koja može ponovo da zasija, ne samo u Srbiji, već u celom regionu, i to je naš cilj, a ne da njegov razvoj zaustavljaju loše upravljanje, interesi pojedinaca, kao i neznanje i loše namere političara koji EPS koriste za skupljanje političkih poena”, dodaje Mihajlovićeva.

Related posts

Obeležena Velika Gospojina – slava Grada Pančeva

Mica Milakov

Hitna pomoć: Pretučen mladić u Omoljici

Bojana Kecic

Vučić za Božić ide na Hilandar

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija