27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar Vulin i ambasador Luteroti o nastavku saradnje

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem o nastavku saradnje dve zemlje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i iregularnih migracija.

Ministar Vulin je istakao da će Srbija nastaviti da bude pouzdan partner u borbi protiv terorizma i svih drugih vidova kriminala i posebno naglasio dobru saradnju srpske i austrijske policije u borbi protiv krijumčarenja narkotika, što i pokazuju i rezultati ostvareni u zajedničkim operativnim akcijama.

Jedan od prioriteta Republike Srbije je, kako je naveo ministar Vulin, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i dela iz oblasti opšteg kriminala, koja u najvećoj meri pogađaju građane.

Na sastanku je bilo reči i o pitanju i eventualnom zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu, a ministar Vulin je ocenio da bi Priština eventualno članstvo koristila za političke ucene i izdavanje političkih poternica, a ne za borbu protiv kriminala.

Ambasador Luteroti istakao je dobru saradnju dve zemlje u oblasti borbe protiv svih vidova kriminala i ukazao na značaj zajedničkih obuka i razmene iskustava između profesionalaca srpske i austrijske policije.

Ambasador je ministru Vulinu u ime ministra unutrašnjih poslova Austrije Karla Nehamera i u svoje lično ime čestitao postavljenje na funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Foto. mup.rs

Related posts

Doživotna za ubicu bebe iz Vršca!

Mica Milakov

Đere bez glavnog žreba u Madridu

Bojana Kecic

Servisne informacije 29. januar

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija