12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar Vulin i ambasador Luteroti o nastavku saradnje

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem o nastavku saradnje dve zemlje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i iregularnih migracija.

Ministar Vulin je istakao da će Srbija nastaviti da bude pouzdan partner u borbi protiv terorizma i svih drugih vidova kriminala i posebno naglasio dobru saradnju srpske i austrijske policije u borbi protiv krijumčarenja narkotika, što i pokazuju i rezultati ostvareni u zajedničkim operativnim akcijama.

Jedan od prioriteta Republike Srbije je, kako je naveo ministar Vulin, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i dela iz oblasti opšteg kriminala, koja u najvećoj meri pogađaju građane.

Na sastanku je bilo reči i o pitanju i eventualnom zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu, a ministar Vulin je ocenio da bi Priština eventualno članstvo koristila za političke ucene i izdavanje političkih poternica, a ne za borbu protiv kriminala.

Ambasador Luteroti istakao je dobru saradnju dve zemlje u oblasti borbe protiv svih vidova kriminala i ukazao na značaj zajedničkih obuka i razmene iskustava između profesionalaca srpske i austrijske policije.

Ambasador je ministru Vulinu u ime ministra unutrašnjih poslova Austrije Karla Nehamera i u svoje lično ime čestitao postavljenje na funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Foto. mup.rs

Related posts

Poklone za rođendan Vučiću darivali patrijarh, Repčekova

Zorana Stekovic

Lončar apelovao na građane da ne stvaraju paniku

Jelena Obradović

Predsednik Vučić obišao radove na obnovi Infektivne klinike

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija