17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Vesti

FANTASTIČNA VEST OBRADOVALA BORCE ŠIROM SVETA- Kik boks na Evropskim Olimpijskim igrama 2023.

Kik boks je uključen u sportski program Evropskih Olimpijskih igara koje će biti održane u Krakovu u Poljskoj 2023. godine.

Format i discipline u kojima će borci nastupati naknadno će biti određene, a ono što generacije kik boksera, koji vredno vežbaju u svojim klubovima, treba da znaju jeste da šansa da olimpijsko zlato zasija na njihovim grudima nije više daleko.

Ova fantastična vest koja je odjeknula kao bomba na radost svih kik boksera u svetu došla je kao rezultat izuzetno teškog diplomatskog rada rukovodstva WAKO, kao i Organizacionog komiteta, koji je imao možda i najvažniju ulogu da dokaže da su WAKO i kik boks sposobni da organizacijski i kapacitetima učestvuju na Olimpijskim igrama.

Veliku zahvalnost za ovaj uspeh kik boks duguje Janezu Kocijančiču, slovenačkom predsedniku Evropskog Olimpijskog komiteta, koji je svojim zalaganjem otvorio ovaj put. Kocijančič je nažalost preminuo ove godine, ne dočekavši da proslavi rezultat za koji je najzaslužniji.

Related posts

Selaković uputio saučešće Lavrovu

Ivana Bogdanovski

Ministar Vulin: Postoje razlozi za zabrinutost i budnost kada je u pitanju bezbednost predsednika Vučića

Mirjana Popović

NIS: 30 miliona u modernizovanu laboratoriju za kontrolu kvaliteta goriva

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija