27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Mnogo posla u pančevačkoj Hitnoj pomoći i kovid ambulantama tokom vikenda

Vikend za nama protekao je mirno bez saobraćajnih nezgoda i intervencija na javnom mestu, ističu u pančevačkoj Hitnoj pomoći. Mnogo posla bilo je u ambulanti jer se javljao veliki broj kovid pacijenata i hroničnih bolesnika.

Tokom proteklog vikenda najteže je bilo hroničnim bolesnicima, kako astmatičarima tako  i osobama sa visokim krvnim pritiskom, ističu iz službe Hitne medicinske pomoći. Nepovoljne vremenske prilike imaju veliki uticaj na stanje hronično obolelih, a kako bi se problemi ublažili lekari preporučuju sledeće.

Veliki broj kovid pacijenata i dalje stvara veliki pritisak na gradski zdravstveni sistem, a tog pritiska nije pošteđena ni Hitna pomoć.

Često se javljaju i sugrađani sa prehladom ili gripom čiji su simptomi slični kao kod infekcije korona virusom.

Broj intervencija zbog alkoholizma na javnom mestu  vidno je smanjen u odnosu na prošlu godinu. Ovaj problem naročito je opasan u zimskim mesecima, jer se zbog hladnog vremena može desiti veći broj povreda, ali i kardiovaskularni problemi i  smrzavanje. Bilo da je zbog ranog zatvaranja ugostiteljskih objekata ili nekih drugih razloga, ovaj boljitak znači i manje posla za lekare hitne pomoći koji danonoćno rade kako bi sačuvali zdravlje i živote građana.

Related posts

312 novozaraženih od koronavirusa u Srbiji, tri osobe priminule

Nikoleta Dragaš

Novih 2.181 slučajeva korona virusa, na respiratorima 57 osoba, preminulo 11

Jasmina Petkovic

Počelo polaganje male mature

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija