21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Mnogo posla u pančevačkoj Hitnoj pomoći i kovid ambulantama tokom vikenda

Vikend za nama protekao je mirno bez saobraćajnih nezgoda i intervencija na javnom mestu, ističu u pančevačkoj Hitnoj pomoći. Mnogo posla bilo je u ambulanti jer se javljao veliki broj kovid pacijenata i hroničnih bolesnika.

Tokom proteklog vikenda najteže je bilo hroničnim bolesnicima, kako astmatičarima tako  i osobama sa visokim krvnim pritiskom, ističu iz službe Hitne medicinske pomoći. Nepovoljne vremenske prilike imaju veliki uticaj na stanje hronično obolelih, a kako bi se problemi ublažili lekari preporučuju sledeće.

Veliki broj kovid pacijenata i dalje stvara veliki pritisak na gradski zdravstveni sistem, a tog pritiska nije pošteđena ni Hitna pomoć.

Često se javljaju i sugrađani sa prehladom ili gripom čiji su simptomi slični kao kod infekcije korona virusom.

Broj intervencija zbog alkoholizma na javnom mestu  vidno je smanjen u odnosu na prošlu godinu. Ovaj problem naročito je opasan u zimskim mesecima, jer se zbog hladnog vremena može desiti veći broj povreda, ali i kardiovaskularni problemi i  smrzavanje. Bilo da je zbog ranog zatvaranja ugostiteljskih objekata ili nekih drugih razloga, ovaj boljitak znači i manje posla za lekare hitne pomoći koji danonoćno rade kako bi sačuvali zdravlje i živote građana.

Related posts

“Grejanje” uvodi međunarodne standarde radi štednje energije

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novih ambasadora Slovačke, Irana i Hrvatske

Zorana Stekovic

Premijerka Ana Brnabić: Odluka o doktoratu Malog je politička

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija