17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Tiodorović: Ako se ovako nastavi, moraćemo da razmišljamo o vanrednom stanju ili policijskom času

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da nije došlo do poboljšanja situacije i dodao da će, ako se nešto ne promeni, morati da se razmišlja o uvođenju rigoroznijih mera.

Branislav Tiodorović je rekao da su postojeće mere sasvim dobre ako bi ih se svi pridržavali i ako bi bile adekvatno kontrolisane.

Ukazuje da svakako moraju biti uvedene mere za državljane Srbije koji iz inostranstva dolaze u zemlju, i to mere poput onih koje su na snazi u tim državama.

“Negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati, a oni koji ga nemaju, moraće u karantin 10 dana. To je najsigurnije da primenimo što se već primenjuje u Evropi. Biće zelenih lista, na kojima će biti nekih zemalja kao što je Finska, koja je najbolja, Estonija”, naveo je član Kriznog štaba.

Tiodorović kaže da je struka očekivala da će doći do smirivanja situacije i da ćemo imati bolji trend.

“To se nije desilo, možda postoji stagnacija i nije optimistička procena. Moraćemo da donesemo mere koje će možda biti efikasnije kako bismo ostvarili cilj i ušli u praznike bolji”, istakao je epidemiolog.

Napominjući da nam “ne treba lažni populizam”, Tiodorović je rekao da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

“To sve zavisi da li ćemo pokazati odgovornost”, istakao je epidemiolog.

Sutra sednica kriznog štaba zakazana je za ponedeljak u 15.30.

Foto: Tanjug

Related posts

Velika zainteresovanost za licitacije državnih parcela

Jelena Belić

Vučević: Za 8 godina uloženo 450 miliona dinara u Budisavu

Branislava Grčić

Gradonačelnik Stevanović uručio zaštitne prsluke u “Mikinoj” školi i poželeo srećan i uspešan početak školske godine

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija