23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Kisić: Lažne vesti o obaveznoj vakcinaciji dece

Vakcinacija protiv kovida-19 biće dobrovoljna, rekla je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević i ukazala da se lažnim vestima o tome da će roditelji morati da vakcinišu decu uznemirava javnost.

“Centri za socijalni rad neće oduzimati decu onim roditeljima koji budu sprečavali vakcinaciju protiv korona virusa”, rekla je Kisić i istakla da je reč o apsolutno netačnim navodima i lažnim vestima koje uznemiravaju javnost, a posebno roditelje, budući da sadrže apsolutno netačne informacije.

Ona je najavila i da će nacrt zakona o socijalnoj karti u narednih 15 dana biti dostavljen Vladi Srbije na razmatranje i utvrđivanje predloga.

Uspostavljanjem ovog zakona, kako je rekla, biće objedinjeni podaci o socijalno-ekonomskom statusu postojećih i potencijalnih korisnika.

“Socijalne karte će omogućiti da građani koji su u najtežem ekonomskom položaju budu vidljiviji u sistemu, i na taj način blagovremeno i efektivno ostvariti pravo na potrebnu podršku”, istakla je Kisić Tepavčević.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekla je i da će ministarstvo i u narednom periodu raditi na jačanju kadrovskih kapaciteta u centrima za socijalni rad i da je data saglasnost za zapošljavanje 125 novih radnika u tom sektoru do kraja godine.

Foto: Tanjug

Related posts

Žene u Kovinu pritekle u pomoć

Mica Milakov

Predsednik Srbije pred više od tri hiljade građana u Vršcu. Vučić : Ponosan sam na sve smo uradili u Južnom Banatu i nastavljamo dalje!

Mica Milakov

Vulin odlikovan Krstom vozda Ðorđa Stratimirovica

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija