22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Kisić: Lažne vesti o obaveznoj vakcinaciji dece

Vakcinacija protiv kovida-19 biće dobrovoljna, rekla je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević i ukazala da se lažnim vestima o tome da će roditelji morati da vakcinišu decu uznemirava javnost.

“Centri za socijalni rad neće oduzimati decu onim roditeljima koji budu sprečavali vakcinaciju protiv korona virusa”, rekla je Kisić i istakla da je reč o apsolutno netačnim navodima i lažnim vestima koje uznemiravaju javnost, a posebno roditelje, budući da sadrže apsolutno netačne informacije.

Ona je najavila i da će nacrt zakona o socijalnoj karti u narednih 15 dana biti dostavljen Vladi Srbije na razmatranje i utvrđivanje predloga.

Uspostavljanjem ovog zakona, kako je rekla, biće objedinjeni podaci o socijalno-ekonomskom statusu postojećih i potencijalnih korisnika.

“Socijalne karte će omogućiti da građani koji su u najtežem ekonomskom položaju budu vidljiviji u sistemu, i na taj način blagovremeno i efektivno ostvariti pravo na potrebnu podršku”, istakla je Kisić Tepavčević.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekla je i da će ministarstvo i u narednom periodu raditi na jačanju kadrovskih kapaciteta u centrima za socijalni rad i da je data saglasnost za zapošljavanje 125 novih radnika u tom sektoru do kraja godine.

Foto: Tanjug

Related posts

Sekcija tambure u Paunoviću

Jelena Belić

“HVALA MOM PRIJATELJU VUČIĆU” Netanijahu zahvalio Srbiji na priznavanju Jerusalima za prestonicu Izraela

Nikoleta Dragaš

(FOTO)Vučić u Azanji i Selevcu. Svečan doček za predsednika.

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija