24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin: Policija brine o bezbednosti Srba na KiM

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Kuršumliji, nakon obilaska Koordinacione uprave za Kosovo i Metohiju, da Srbi iz južne srpske pokrajine treba da znaju da policija, iako nije prisutna na KiM, vodi računa o njihovoj bezbednosti. 

„Koordinaciona uprava za Kosovo i Metohiju Ministarstva unutrašnjih poslova radi veoma važan posao. Sva lična dokumenta, registarske tablice, sve što je potrebno za svakodnevni život svih Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije ovde se sabira i činimo sve da se u područnim upravama gde su izmeštene naše uprave sa KiM obezbedi da ljudi mogu da obave poslove iz nadležnosti MUP-a“, objasnio je ministar Vulin.

I pored toga što je 1999. godine  Rezolucijom 1244 sa prostora Kosova i Metohije uklonjeno aktivno prisustvo naše policije, Koordinaciona uprava za KiM, kako je naveo ministar Vulin, radi važan i odgovoran posao, a na nama je da im pomognemo i da poručimo da će oni uvek biti tu za sve Srbe sa prostora KiM.

Ministar Vulin je dodao da Koordinaciona uprava vodi računa i o bezbednosti svih Srba na prostoru Kosova i Metohije, prati šta se dešava i vodi računa da se ne desi ništa što je loše, što je zlo.

„Mi nismo na prostoru Kosova i Metohije, ali to nas ne sprečava da dobro poznajemo situaciju, da o njoj obaveštavamo i nosioce međunarodne zajednice, koji su odgovorni za bezbednost Srba na prostoru Kosova i Metohije. Srbi na KiM treba da znaju da njihova policija uvek brine o njima“, zaključio je ministar unutrašnjih poslova.

Related posts

Ubrzati proces integracije Srbije u EU

Jasmina Petkovic

Za 24h još 180 obolelih od virusa Covid-19 u Južnom Banatu

Mica Milakov

Predsednik Vučić: Ovo su srpski heroji koji neumorno pomažu grčkim prijateljima!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija