3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Sa Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako

“BiH jeste postojala bez Islamske deklaracije Alije Izetbegovića i bez mešanja stranaca, ali sa njima je nestala. Teško je objasniti zašto je razbijena SFRJ, a nije razbijena BiH, a još teže da Šiptari mogu da pokušaju da dobiju državu na Kosovu i Metohiji, a Srbi ne mogu u BiH. Graditi BiH na ubijanju Republike Srpske je siguran način da se razori BiH i prizove nasilje i rat. Sve što se dopusti Šiptarima, moraće se dopustiti i Srbima. Ako ministarka spoljnih poslova BiH ne priznaje dejtonsko uređenje BiH, zašto bi Srbi priznavali BiH?

Srbi su bili jedini antifašistički narod u Evropi i to im unuci iz redova Handžar divizije teško praštaju. Vučić kao predsednik svih Srba I Dodik kao predsednik Srba iz Republike Srpske su potomci jasenovačkih žrtava, njihovi sagovornici iz zajedničkih organa imaju više emocija prema ubicama iz Jasenovca nego prema njihovim žrtvama. Sa Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagujući na pozive ministarke inostranih poslova BiH Bisere Turković na ukidanje Republike Srpske i njeno poređenje predstavnika srpskog naroda u Predsedništvu BiH, Milorada Dodika sa Hitlerom.

Foto: tanjug

Related posts

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Srpske liste u Kosovo Polju

Mica Milakov

I danas više od 400 pozitivnih na koronavirus, na respiratorima manje pacijenata

Nikoleta Dragaš

U Južnom Banatu registrovano je još 84 osoba pozitivnih na kovid-19

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija