23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Zlatne povelje za Vučića i Selakovića

Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori donela je odluku da se na desetogodišnjicu svoga rada, u znak iskrene zahvalnosti i neizmirljivog duga, dodeli Zlatna povelja predsedniku Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću i Ministru spoljnih poslova Republike Srbije, Nikoli Selakoviću.

Priznanja se dodeljuju za izuzetan doprinos, istinsko razumevanje i veliku materijalnu pomoć radu Društva u prethodnom periodu. Razumevajući koliko je za očuvanje srpskog identiteta u Crnoj Gori bitan kulturni i naučni rad Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori, koja je deo jedne i jedinstvene Matice srpske, predsednik Vučić i ministar Selaković su svesrdnom materijalnom i moralnom podrškom omogućili da Društvo deluje u najtežim socio-političkim okolnostima za srpski narod u Crnoj Gori.

– S ponosom ističemo da je njihov doprinos bio od presudnog značaja za opstanak i dosadašnji razvoj Društva, a čime su nedvosmisleno otvorene dalje perspektive našeg budućeg naučno-istraživačkog i kulturnog rada na polzu srpskog naroda u Crnoj Gori i u celini. Svim tim, a posebno podrškom u izgradnji velelepne Biblioteke Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori, stvoriće se uslovi ne samo za bolje funkcionisanje i kvalitetniji rad našeg Društva, već i za učvršćivanje zajedničkog kulturnog prostora srpskog naroda na Balkanu, na čemu im dugujemo neizmernu zahvalnost – navodi se u saopštenju prof. dr Jelice Stojanović, predsednika  Matice srpske -Društva članova u Crnoj Gori.

FOTO Tanjug

Related posts

Vučić s Makronom u četvrtak u Parizu

Jasmina Petkovic

“Bravo šmekeri!” Dea Đurđević besno i ogorčeno: “Ja sam invalid! Ovo je nepoštovanje!”

Jelena Obradović

Novi red vožnje ATP-a

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija