18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Pokrajinska vlada opredelila 50 miliona dinara ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini

Na sednici Pokrajinske vlade doneto je rešenje da se ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini usmeri 50 miliona dinara za poboljšanje uslova smeštaja i rada tih ustanova.

Novac je, između ostalog, namenjen za kupovinu medicinske opreme, sanaciju objekata, nabavku kreveta i dušeka, kompjuterske opreme, radove na vodovodnoj i toplotnoj mreži, izradu sistema ventilacije i klimatizacije, nabavku sanitetskih vozila.

Sredstva su opredeljena za sledeće ustanove: Dom za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac” u Novom Bečeju, Dečje selo „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, Dom „Veternik”, Gerontološki centar „Sombor”, Gerontološki centar „Bačka Palanka“, Dom za duševno obolela lica „Čurug” i Dom za lica ometena u razvoju „Otthon” u Staroj Moravici.

Pokrajinska vlada donela je i rešenje da se Kliničkom centru Vojvodine obezbedi 8,9 miliona dinara za nabavku protokomera za kiseonik i maski s crevom.

Foto Pokrajinska vlada

Related posts

Predsednik Vučić u Davosu sa evropskim liderima o ekonomskom rastu

Zorana Stekovic

Vučić u Kini na forumu, razgovori sa Ðinpingom i Putinom

Nikoleta Dragaš

Vučić održao konsultacije, sutra odgovor Đukanoviću

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija