16. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Pokrajinska vlada opredelila 50 miliona dinara ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini

Na sednici Pokrajinske vlade doneto je rešenje da se ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini usmeri 50 miliona dinara za poboljšanje uslova smeštaja i rada tih ustanova.

Novac je, između ostalog, namenjen za kupovinu medicinske opreme, sanaciju objekata, nabavku kreveta i dušeka, kompjuterske opreme, radove na vodovodnoj i toplotnoj mreži, izradu sistema ventilacije i klimatizacije, nabavku sanitetskih vozila.

Sredstva su opredeljena za sledeće ustanove: Dom za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac” u Novom Bečeju, Dečje selo „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, Dom „Veternik”, Gerontološki centar „Sombor”, Gerontološki centar „Bačka Palanka“, Dom za duševno obolela lica „Čurug” i Dom za lica ometena u razvoju „Otthon” u Staroj Moravici.

Pokrajinska vlada donela je i rešenje da se Kliničkom centru Vojvodine obezbedi 8,9 miliona dinara za nabavku protokomera za kiseonik i maski s crevom.

Foto Pokrajinska vlada

Related posts

Poljoprivrednici predviđaju uspešnu godinu

Jasmina Petkovic

“Solidarnost, umrežavanje, deljenje znanja kao mehanizmi za opstanak turizma na lokalu”

Bojana Kecic

VUČIĆ U ZAJEČARU: Nastavićemo da ulažemo u puteve, zdravstvene centre, a stižu i nove investicije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija