17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Briga o starima i ugroženima prioritet Grada Pančeva

Grad Pančevo brine o svojim starim i socijalno ugroženim građanima tako što im obezbeđuje pomoć gerontodomaćica i gerontolekara. Osim toga, stara se i o njihovoj ishrani kroz rad Narodne kuhinje.

Tridesetak gerontodomaćica brine o starim i socijalno ugroženim građanima Grada Pančeva. Jedna od korisnica ovih usluga je i Milica Godeč.

Milicu Godeč posetili su zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin i većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković. Dragana Kuprešanin kaže da uslugu pomoći u kući trenutno koriste 72 osobe.

Osim što obezbeđuje fizičku pomoć i lečenje starim i socijalno ugroženim licima, Grad se stara i o njihovoj ishrani.

Dragana Kuprešanin dodaje da će, zbog povećane potrebe za gerontodomaćicama, Grad u narednom periodu odvojiti sredstva i povećati njihov broj.

Related posts

Veliki broj intervencija na Urgentnom odeljenju

Jasmina Petkovic

VUČIĆ pred 15.000 Pančevaca. Predsednika dočekalo više ljudi u Pančevu nego što ih je opozicije ikad videla na protestu ! Vučić : NOVI INVESTITORI, PUTEVI I OBJEKTI ZA NAJMLAĐE ZA JUŽNI BANAT.

Mica Milakov

Stanovnici Mise dobili bankomat u prostorijama MZ Mladost

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija