25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Predsednik Vučić: U ovom trenutku gradimo 4 auto-puta

Predsednik Vučić održao je danas sastanak s ministrima Vlade Srbije i direktorima javnih preduzeća zaduženim za strateške projekte iz oblasti infrastrukture, rudarstva, energetike i privrede

Sastanku sa predsednikom prisustvovali su ministri Siniša Mali, Zorana Mihajlović, Tomislav Momirović, Anđelka Atanasković, kao i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, v. d. direktora EPS-a Milorad Grčić, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, te predsednik PKS Marko Čadež. Takođe, sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je da je ministre i direktore javnih preduzeća iz oblasti infrastrukture, rudarstva, energetike i privrede informisao o dosadašnjim razgovorima sa predstavnicima EU, Kine, Rusije, SAD i njihovom interesovanju za ekonomsku situaciju u Srbiji.

– Informisao sam ih o razgovorima sa predstavnicima Evropske Unije, Kine, Rusije i SAD po pitanju različitih projekata – rekao je Vučić.

Kako je rekao, izvestio je ministre i direktore, jer je, kaže, njegovo da “iznese” raport o interesovanju spolja za ekonomsku situaciju u Srbiji, te o saradnji ili potencijalnoj saradnji između država.

– Obavestio sam ih o velikim projektima, za koje je zainteresovano više zemalja – rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da je bilo reči i o ključnim infrastrukturnim projektima u zemlji.

– Suština i jeste da pokušamo zajedno, kroz aktivnosti predsednika i vlade, da pronađemo najbolje moguće rešenje za ekonomski rast i bolji život građana – rekao je Vučić.

– Važno je da vidimo na koji način u skladu sa programom 2025 da dodatno povećamo standard. Planiranje je u prethodnih 30-ak godina uvek bila naša slabost, rashode smo potcenjivali, a prihode precenjivali, odnosno obmanjivali smo same sebe. Poslednjih godina je nešto bolje stanje, ali još nisam zadovoljan. Zaista sam zadovoljan kako su planirani veliki projekti, ali i tu imamo probleme. Danas smo analizirali te probleme, od političkih do tehničkih. Od rasevljavanja roma do eksproprijacije – rekao je predsednik.

– Imamo i veće probleme, na pruži na delu Stara Pazova – Novi Sad. Gledaćemo da sve to rešimo. Pokušaćemo do kraja godine da vratimo Azerbejdžanu 170 miliona evra duga po kreditu iz 2011, 2012. godine, čime bi spustili javni dug za 0,4 odsto. 

U ovom trenutku gradimo četiri auto-puta. Što se tiče pruga imamo velikih problema.

Izvor: Informer.rs

Related posts

Novi izborni spot SNS: Nastavićemo da gradimo za našu decu

Zorana Stekovic

Počela izgradnja stanova za vojsku i policiju

Mica Milakov

Od deponije do savršenog mesta za odmor i razonodu

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija