24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

Zbog pandemije izazvane koronavirusom i dalje su smanjene zalihe svih krvnih grupa

Krv i komponente krvi stalno su potrebni pacijentima, a transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno i u vreme pandemije.

Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije.

Upravo zato, molimo sve građanke i građane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu na akcije davanja krvi koje organizujemo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvo Vojvodine..

Prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuje se postupak i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa na akcijama prikupljanja krvi, u skladu sa propisima i donetim merama i to:

• Pre akcije vrši se dezinfekcija prosta, dezinfekcija radnih površina i planira maksimalan broj ljudi u prostorijama;

• Postavljena je dezo barijera, održava se distanca od 1,5 m između svih učesnika akacije i vrši se dezinfekcija ruku svih učesnika akcija;

• Svi zaposleni u Crvenom krstu, kao i volonterke i volonteri i ekipa Zavoda za transfuziju krvi koriste  zaštitnu opremu i  zaštitna sredstva;

• Po završetku akcije ponovo se radi dezinfekcija prostora.

Akcija davanja krvi u Pančevu se  održavasvake srede  u terminu od 9:00 do 12:00 časova u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, u ulici Žarka Zrenjanina broj 15.

Foto: printscreen

Related posts

Uklonjena divlja deponija u Šarplaninskoj, rešen višegodišnji problem

Mica Milakov

Dečje predstave u KC-u tokom celog oktobra

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić u Vrelu: Srbija bez dece ne postoji, nemamo kome da ostavimo ono što smo gradili

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija