18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

Zbog pandemije izazvane koronavirusom i dalje su smanjene zalihe svih krvnih grupa

Krv i komponente krvi stalno su potrebni pacijentima, a transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno i u vreme pandemije.

Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije.

Upravo zato, molimo sve građanke i građane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu na akcije davanja krvi koje organizujemo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvo Vojvodine..

Prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuje se postupak i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa na akcijama prikupljanja krvi, u skladu sa propisima i donetim merama i to:

• Pre akcije vrši se dezinfekcija prosta, dezinfekcija radnih površina i planira maksimalan broj ljudi u prostorijama;

• Postavljena je dezo barijera, održava se distanca od 1,5 m između svih učesnika akacije i vrši se dezinfekcija ruku svih učesnika akcija;

• Svi zaposleni u Crvenom krstu, kao i volonterke i volonteri i ekipa Zavoda za transfuziju krvi koriste  zaštitnu opremu i  zaštitna sredstva;

• Po završetku akcije ponovo se radi dezinfekcija prostora.

Akcija davanja krvi u Pančevu se  održavasvake srede  u terminu od 9:00 do 12:00 časova u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, u ulici Žarka Zrenjanina broj 15.

Foto: printscreen

Related posts

Đoković posle velike borbe i preokreta pobedio Andersona i osvojio Abu Dabi

Nikoleta Dragaš

Vučić o tri godine mandata: Stvorili smo novo lice Srbije

Katarina Popović

Najava obustave saobraćaja na lokalnom putu Opovo – Debeljača

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija