21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Ekonomsko osnaživanje žrtava porodičnog nasilja preduslov da se ono nikada ne ponovi

Prvi dan kampanje 16. dana aktivizma, 25. novembar, ujedno je  bio i 9. rođendan pančevačke sigurne kuće. Zbog trenutne epidemiološke situacije ova institucija, koja je za mnoge naše sugrađanke bila utočište od nasilja, obeležava kampanju drugačije nego proteklih godina.

Tokom devet godina postojanja Sigurne kuće u Pančevu postiglo se mnogo u sprečavanju nasilja u porodici, ali i u njegovom isticanju kao ozbiljnog društvenog problema.

Ekonomsko osnaživanje žena koje izađu iz Sigurne kuće osnovna je prevencija da se one ne vrate nasilniku i da se nasilje ne ponovi.

Porodica je izvor sigurnosti i podrške, a ne nasilja. Prihvatiti porodično nasilje zbog dece nije dobar razlog, jer su i deca žrtve ovog društvenog problema koji je i krivično delo kako jasno stoji u zakonima naše zemlje. S toga, nemojte trpeti nasilje i prijavite nasilnika na broj 0800-100-600, poruka je koja se svakodnevno šalje iz ovih instituciaj. Državne ustanove poput naše Sigurne kuće uvek će vam pružiti pomoć.

Related posts

Prvi kontingent Fajzerove vakcine stigao u Srbiju

Nikoleta Dragaš

MINISTAR LONČAR O UVOĐENJU NOVIH MERA: Svima smo dali šansu, ali ako nema odgovornosti, nećemo imati izbora

Nikoleta Dragaš

U poslednja 24 sata u Srbiji obolelo još 372 osobe, sedam preminulo

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija