23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Iz hitne pomoći apeluju: “Poštujte mere, lekari su pod pritiskom”

Gotovo dve trećine poziva Službi Hitne medicinske pomoći tokom vikenda dolazilo je od sugrađana koji imaju simptome virusa COVID-19. Načelnik ove službe dr Zoran Manasijević, istakao je da su lekari pod pritiskom i apelovao je na sugrađane da poštuju mere Vlade Republike Srbije koje za cilj imaju sprečavanje širenja virusa COVID-19.

U subotu je sa radom počela kovid ambulanta u ulici Žarka Zrenjanina, a prema poslednjim informacijama, ambulanta će u narednom periodu za sugrađane biti dostupna u svako doba dana i noći. Ova nova mera Grada Pančeva, smanjiće pritisak na postojeće zdravstvene institucije.

Bilo da je zbog hladnog vremena praćenog olujnim vetrovima ili jer su ugostiteljski objekti i drugi lokali bili zatvoreni, Intervencija na javnom mestu tokom vikenda bilo je malo, ističu iz Hitne pomoći. To je od velikog značaja za lekare ove službe koji danonoćno brinu o zdravlju i životima sugrađana.

Related posts

Predsednik Vučić: Za godinu dana biće završene fabrike Nidek i Tojo u Srbiji

Aleksandra Miloševska

Krizni štab: Produžen jesenji raspust, kovid propusnice od 20 sati u ugostiteljskim objektima

Ivana Bogdanovski

Kon: Polazak dece u školu sada najvažnija tema

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija