27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Hronika Kultura Vesti

Preminuo pevač Džej Ramadanovski

Poznati pevač folk muzike Džej Ramadanovski preminuo je u pedesetšestoj godini. Prema pisanju medija, Ramadanovski je umro usled problema sa srcem.

Pevač je u nedavnom intervjuu izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema sa srcem koje ima i da bi korona virus bio poguban za njega.

Ekipa Hitne pomoći je, kako su premeli mediji, pokušala reanimaciju.

Region žali zbog odlaska poznatog pevača Džeja Ramadanovskog

Svi regionalni mediji preneli su vest da je  u 56. godini preminuo poznati pevač folk muzike Džej Ramadanovski usled problema sa srcem.

Bio je poznati Dorćolac, veliki boem i nikada nije skrivao svoje romsko poreklo.

Džej Ramadanovski je rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice beogradskog Gradskog zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dete.

Porodica Ramadanovski vodi poreklo iz opštine Resan, u Makedoniji.

Detinjstvo je proveo u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu, gde je nakon razvoda roditelja izvesno vreme živeo sa bakom po majci.

Zbog maloletničke delinkvencije, vreme do punoletstva proveo je po domovima za vaspitanje dece i omladine.

U toku boravka u domu izučavao je autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobio posao u Industriji poljoprivrednih mašina „Zmaj“, gde se, međutim, nije dugo zadržao – vratio se životu na ulici i sitnom kriminalu.

U to doba muzikom se bavio amaterski.

Upoznavši se sa tekstopiscem Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom.

Sa pesmom „Zar ja da ti brišem suze“ učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto.

Tokom 90-ih bio je popularan u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji, a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu u Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD…

Ramadanovski se, takođe, pojavio u filmu iz 1989. godine „Hajde da se volimo 2“, gde je izveo jednu od svojih, tada popularnih pesama ““Slažeš li se ti““.

Na Grand festivalu 2008. godine je osvojio drugo mesto sa pesmom „Imati pa nemati“.

I kada je postao popularan nastavio je da živi na Dorćolu, gde je skoro svake noći kupovao hleb i peciva iz pekara kako bi nahranio gladne.

Džej je u nedavnom intervjuu izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema koje ima i da bi korona virus bio poguban za njega.

Društvene mreže je preplavila njegova poznata pesma „Nedelja“ koju je otpevao davne 1991, a koja je imala autobiografske elemente.

Foto: Screenshot Youtube

Related posts

NOVE BOLESNE PRETNJE OPOZICIJE VUČIĆU! Pristalica 1 od 5 miliona, učesnica nasilnih protesta ispred Skupštine, objavila jezive poruke kojima poziva na smrt predsednika Srbije!

Mica Milakov

Bezbednija i sigurnija vozila za pripadnike Vojske Srbije

Jasmina Petkovic

Potpisan ugovor za brzu saobraćajnicu od Iverka do Lajkovca

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija