18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Sport

Pančevački kajakaši vredno treniraju i tokom zimskih meseci

Zbog ovogodišnje pandemije korona virusa mnoga takmičenja u kajakaštvu su otkazana. Bez obzira na to kako će se prvenstva naredne sezone odvijati,  članovi pančevačkog kajakaškog kluba “Sportiko” nastavljaju da vredno treniraju i tokom zimskih meseci.

Zbog predstojećeg hladnog zimskog vremena kajakaši pančevačkog “Sportika” će se na neko vreme oprostiti od reke. Međutim, oni će se u narednom periodu posvetiti drugim fizičkim aktivnostima kako bi  poboljšali snagu i kondiciju.

Ovogodišnja epidemiološka sutuacija uticala je i na kajak, jedan od  najtrofejnijih sportova u Srbiji. Mnoga planirana takmičenja su  otkazana, istakao je Ivan Milivojević.

Bilo da su u pitanju treninzi na reci ili van nje, kajakaštvo je sport pogodan za razvoj, kako mlađe dece tako i tinejdžera.

Da je kajakaštvo uspešno u Srbiji dokaz su brojna  međunarodna prvenstva  koja su organizovana u Srbiji u protekle dve decenije- četiri evropska prvenstva za disciplinu kajak i kanu sprint- 2007. i 2017. za juniore i mlađe seniore, kao i 2011. i 2018. za seniore, zatim Svetsko univerzitetsko prvenstvo 2008. i Svetski kup 2017.  U disciplini kajak i kanu bili smo domaćini evropskih prvenstava 2010. i 2011., kao i Svetskog kupa 2012. godine.

Related posts

Novozaraženi virusom Covid – 19 u Južnobanatskom okrugu

Jasmina Petkovic

Zbog čega učenici biraju „Belocrkvansku gimnaziju i ekonomsku školu“?

Nikola Toadjer

Tradicionalni 15. Goranski eko-kamp “Vršački breg” okupio brojne učesnike

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija