12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Dr Milika Ašanin: Izuzetno teška noć je za nama

Milika Ašanin je izjavio da je kovid bolnica Batajnica došla ne u pravom, nego u poslednjem trenutku.

“Mi smo u toku noći imali 80 prijema, bila je izuzetno teška noć. Prijemi su počeli od 17 časova. To su pacijenti sa srednjeteškom i tepškom slikom, obostrane penumonije. Sa Infektivne klinike je došao 41 pacijent, 27 iz KBC Bežanijska kosa, bilo je pacijenata iz KBC Zvezdara, Zemun. Osam njih je zahtevalo da budu primljeni u intenzivnu negu. Najmlađi pacijent ima 33 godine, najstariji pacijent 91 godinu”, ističe Ašanin.

To su pacijenti, navodi, koji su u 50 odsto slučajeva imali pridrižene kardio-vaskularne i neurološke bolesti.

“Ceo Beograd dugo čeka jednu ovakvu bolnicu. Moram da vas podsetim da od Drugog svetskog rata nije urađena nijedna bolnica opšteg tipa sa ovakvim kapacitetima. Kad sve ovo prođe to će biti jedna ozbiljna bolnica koja će moći da se primenu u razne svrhe. Možda bi mogla da bude i budući neki Urgentni centar”, kazao je Ašanin.

Taj kompleks ima tri objekta, svi su povezani.

“Sve što treba u bilniciu toj bolnici, ne mora niko da izađe iz te bolnice. Konstrukcija te bolnice je omogućila visok nivo bezbednosti svih zaposlenih. Sve počinje sa centralnim objektom. Postoji priprema za ulazak u infektivnu zonu. Ona ima najsavremeniju klimatizaciju i prilagođena je lečenju i epidemijskih pacijenata”, naglasio je Ašanin.

Related posts

Opovo: Paketi pomoći za 1088 penzionera

Nikoleta Dragaš

Postavljena gasnoturbinska oprema Termoelektrane-toplane Pančevo

Nikoleta Dragaš

Osmomartovski bazar na Korzou

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija