17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku povodom Dana vojnih veterana

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom Dana vojnih veterana, u kojoj se kaže:

„Na današnji dan, negujući tradicije duže od jednog veka prisećamo se značajnog događaja, svojevrsne prekretnice za istoriju naše zemlje i vojske – potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu. Tada je brigu o veteranima i zadovoljenju njihovih potreba preuzelo Ministarstvo Vojno, u okviru Vlade Kraljevine Srbije, za koju su bili od životnog značaja kao borci u ratovima koji su usledili i u kojima su učestvovali.

Vi, vojni veterani, negujući tradicije starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, dugu više od jednog veka, na najbolji način pokazujete da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos, jer mi smo danas ovde gde jesmo, pored ostalog zahvaljujući upravo njima. Njihova hrabrost i upornost su nam najbolji dokazi da je u životu sve moguće.

Na današnji dan, uveren da nećemo morati više ratom i oružanim sukobima da branimo našu otadžbinu od neprijatelja, zahvaljujemo im se na žrtvama koje su podneli uz obećanje da ona nije bila uzaludna i da, iako ih više nema, njihov duh nastavlja da živi večno.

U nadi da ćemo kao i do sada biti jedinstveni u nameri da gradimo stabilnu budućnost kroz obezbeđenje ekonomskog napretka, očuvanje integriteta Srbije i identiteta Vojske Srbije, čestitam vam praznik,“ navodi se u čestitki predsednika Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug

Related posts

Servisne informacije za petak 27.septembar

Mica Milakov

Stanković: Prvi korak prema grupnoj fazi

Jelena Obradović

SNS Šabac : Ustavni sud uvažio našu žalbu, dok traje vanredna situacija ne odgovaramo na provokacije Zelenovića i Petrovića

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija