24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano

Aleksandar Vučić razgovarao telefonom sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Robertom O’Brajanom o bilateralnim odnosima Srbije i SAD

Foto: FoNet

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Robertom O’Brajanom o bilateralnim odnosima Srbije i SAD, kao i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić i visoki američki zvaničnik O’Brajan konstatovali su da su odnosi dveju zemalja u usponu, ali da ima još mnogo mogućnosti da se oni unaprede do višeg nivoa, posebno u oblasti ekonomije. Predsednik Vučić je zahvalio savetniku O’Brajanu na ličnom angažovanju u jačanju srpsko-američkih veza, istakavši da je otvaranje regionalne kancelarije američke Međunarodne finansijske korporacije za razvoj u Beogradu snažna podrška društvenom i ekonomskom razvoju Srbije, ali i Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić je istakao da je, tokom sastanaka u Beloj kući, shvatio da savetnik O’Brajan razume poziciju Srbije i da je uvek bio spreman da čuje zahteve i probleme srpske delegacije.

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija poštovati dogovor iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji i da se nada da će taj sporazum doprineti miru i stabilnosti u regionu.

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD pozdravio je doprinos predsednika Srbije ispunjavanju cilja da Zapadni Balkan bude miran i stabilan region, privlačan za američke i druge strane investicije, koje bi doprinele njegovom društvenom i ekonomskom razvoju.

Related posts

VUČIĆ U UTORAK NA OTVARANJU RADOVA na gradnji NCR kampusa!

Mica Milakov

15 hiljada građana dočekalo Predsednika Aleksandra Vučića na otvaranju Koridora 10

Mica Milakov

Obeležavanje Ilindena u Kačarevu

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija