18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano

Aleksandar Vučić razgovarao telefonom sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Robertom O’Brajanom o bilateralnim odnosima Srbije i SAD

Foto: FoNet

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Robertom O’Brajanom o bilateralnim odnosima Srbije i SAD, kao i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić i visoki američki zvaničnik O’Brajan konstatovali su da su odnosi dveju zemalja u usponu, ali da ima još mnogo mogućnosti da se oni unaprede do višeg nivoa, posebno u oblasti ekonomije. Predsednik Vučić je zahvalio savetniku O’Brajanu na ličnom angažovanju u jačanju srpsko-američkih veza, istakavši da je otvaranje regionalne kancelarije američke Međunarodne finansijske korporacije za razvoj u Beogradu snažna podrška društvenom i ekonomskom razvoju Srbije, ali i Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić je istakao da je, tokom sastanaka u Beloj kući, shvatio da savetnik O’Brajan razume poziciju Srbije i da je uvek bio spreman da čuje zahteve i probleme srpske delegacije.

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija poštovati dogovor iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji i da se nada da će taj sporazum doprineti miru i stabilnosti u regionu.

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD pozdravio je doprinos predsednika Srbije ispunjavanju cilja da Zapadni Balkan bude miran i stabilan region, privlačan za američke i druge strane investicije, koje bi doprinele njegovom društvenom i ekonomskom razvoju.

Related posts

Predsednik Vučić otvorio obnovljenu Golubačka tvrđava

Jasmina Petkovic

SKUPŠTINA USVOJILA IZVEŠTAJ PREDSEDNIKA O KOSOVU: VUČIĆ: Nećemo da RATUJEMO, čuvaćemo mir po svaku cenu!

Mica Milakov

Ambulanta NOVI SVET privremeno izmeštena

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija