1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Podrška Pokrajine za razvoj školskog sporta u Sremskoj Mitrovici

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Sremsku Mitrovicu, gde se u Gradskoj kući sastao sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i tom prilikom direktorki OŠ „Sveti Sava“ Dragani Sretenović uručio ugovor o finansiranju investicionog održavanja fiskulturne sale.

Sekretar Basta je istakao da je ova podrška u skladu sa prioritetima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a to je ulaganje u sportsku infrastrukturu u osnovnim i srednjim školama.

„Ovu školu je resorni sekretarijat odabrao na konkursu za sanaciju, adaptaciju, izgradnju i opremanje sportske infrastrukture, a reč je o projektu za koji je Pokrajina izdvojila 3,26 miliona dinara. Cilj je da ovom podrškom rekonstrukciji fiskulturne sale đaci što pre dobiju neophodne uslove za kvalitetno bavljenje sportom i neometanu nastavu fizičkog vaspitanja“, naglasio je Basta.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović istakla je dobru saradnju lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za sport, kao i značaj ovog ugovora, koji će pružiti podršku obnovi školske infrastrukture i osnažiti razvoj školskog sporta u ovoj sredini.

„Zahvaljujem na podršci kojom je prepoznata potreba našeg grada i OŠ „Sveti Sava“ u Sremskoj Mitrovici, koja zaista zaslužuje obnovu fiskulturne sale zbog svih đaka koji pohađaju ovu školu i časove fizičkog vaspitanja, kao i onih koji to čine u okviru vannastavnih aktivnosti, kako bi bili bezbedni i imali adekvatne uslove“, rekla je gradonačelnica Milovanović ističući da će Grad takođe uzeti učešće u finansiranju ovog projekta. Direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“ Dragana Sretenović izrazila je zahvalnost na finansijskoj podršci iz Pokrajine kao i Gradu Sremskoj Mitrovici, koji je Školu podržao prilikom apliciranja, te istakla da će sanacija fiskulturne sale obuhvatiti obnovu plafona, poda, zidova.

Foto:Pokrajinska vlada

Related posts

Opera Srpskog narodnog pozorišta održala je prvi uspešan mini koncert na otvorenom.

Mica Milakov

Bez nepravilnosti na glasačkim mestima u Pančevu

Jelena Obradović

Radnici Higijene čiste sneg punom parom

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija