21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Ministar Vulin: Republika Srpska je uvek spoljnopolitički prioritet Republike Srbije

„Republika Srpska je uvek spoljnopolitički prioritet Republike Srbije. Dok Srbiju predvodi Aleksandar Vučić svi Srbi će uvek biti sačuvani, o njima će se uvek brinuti. I dok Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju Republika Srpska će uvek biti pomognuta na svaki način. Svaka potreba Srpske je i naša potreba“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posle razgovora sa srpskim članom predsedništva BiH Miloradom Dodikom u Banjaluci.

Ministar Vulin je ponovio da je danas imao zadovoljstvo da, kao što su se dogovorili predsednici Vučić i Dodik, svoju prvu spoljnopolitičku posetu učini upravo Republici Srpskoj.

„Svaki ministar u Vladi Republike Srbije, kao svoju prvu posetu uvek mora, želi i treba da ima u našoj Banjaluci“, istakao je ministar.

Dodao je da je predsednik Vučić uložio nemali uticaj da se na međunarodnom planu, a i unutar naših odnosa Srpska bolje razume, bolje prihvati i poštuje volja srpskog naroda i sa ove strane Drine.

„Neprekidna i kontinuirana pomoć, materijalna pomoć od strane Vlade Republike Srbije je dokaz da naši odnosi nisu odnosi isprazne priče već su odnosi u kojima se konkretno pomaže narodu Srpske da živi bolje, da prepozna svoju Srbiju i da oseti da je Srbija tu. Svaka potreba Republike Srpske je i naša potreba. Želim da se zahvalim srpskom članu Predsedništva na godinama uporne borbe za srpske nacionalne interese, za jačanje svesti o potrebi našeg zajedništva koje ne ugrožava baš nikoga, a prirodna je potreba srpskog naroda“, rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je na sastanku srpskog člana Predsedništva informisao o temama o kojima je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske, o budućoj saradnji, organizaciji zajedničkih vežbi, zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, migratorne krize.

„Imao sam zadovoljstvo da ga obavestim o svemu onom što na dnevnom nivou rade naše policije i da ga uverim da ćemo uraditi sve da građani Srbije i Srpske budu sigurni, mirni i bezbedni. To je naš zadatak i naša misija“, rekao je ministar Vulin.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je neprekidna i kontinuirana pomoć Vlade Srbije dokaz da Srbija vodi računa o svim građanima Republike Srpske.

„Veoma sam zahvalan na tome i Vladi Srbije i predsedniku Vučiću. Pre  nekoliko dana Srbija je prosledila Srpskoj 20 miliona evra pomoći, i to u vreme korone. To je jasan znak da Srbija stoji uz Republiku Srpsku te da takođe pomaže rad na regionalnoj stabilnosti“.

Dodik je naglasio i da je posebno važno što policije Srbije i Srpske usko sarađuju.

Foto:Mup.gov.rs

Related posts

Deficit budžeta posledica borbe sa pandemijom

Jasmina Petkovic

Elektronsko podnošenje poreskih prijava za pravna lica

Jasmina Petkovic

Vučić ispunio obećanje, mali Rajko dobio bicikl

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija