16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Fizička aktivnost za bolji imunitet

Redovna fizička aktivnost, bilo da je u zatvorenom ili na otvorenom, povećava spremnost sportista, ali poboljšava i imunitet rekreativaca. Međutim, zbog pandemije, potreban je dodatni oprez tokom vežbanja kako ne bismo bili u neposrednom kontaktu i time ugrozili naše i zdravlje drugih.

Košarkaš Danilo Smiljković morao je na neko vreme da se oprosti od lopte zbog povrede kolena koje je u ovom sportu, na žalost, veoma česta. Ipak, mladi sportista je alternativu pronašao u fitnesu koji mu je pomogao u oporovku, ali u povećanju učinka na terenu.

Brojne studije pokazale su da redovno izvođenje nožnih vežbi sa opterećenjem, poput čučnja, košarkašima mogu povećati odraz za čak 50 procenata. Za većinu sugrađana, međutim, daleko je značajnije da redovnom fizičkom aktivnošću ojačamo imunitet, što je naročito važno u ovim teškim vremenima.

Bilo da više volite vežbanje na otvorenom ili zatvorenom prostoru, neophodne su dodatne mere opreza zbog ovogodišnje pandemije virusa COVID-19.

Virus COVID-19 ostavlja dugotrajne posledice na celokupan organizam bez obzira da li su simptomi bili laki ili teški. S toga, preporuka je struke da se naporno treniranje odloži na barem nekoliko meseci.

Related posts

Na školi u Preocu ponovo grafiti koji su uznemirili meštane

Katarina Popović

Malović: Đukanović nastavlja sa naporima da našteti odnosima sa Srbijom

Jasmina Petkovic

Vučić i Betel: Luksemburg je prijatelj Srbije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija