12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija

Udruženje MNRO: Problemi sa nasiljem učestali kod osoba sa intelektualnim smetnjama

Nasilje nad ženama jedna je od tema koja se obrađuje u okviru kampanje „16 dana aktivizima“. Problemi sa nasiljem učestaliji su kod osoba sa intelektualnim smetnjama, ističu u Udruženju MNRO.

Devojke i žene, i uopšte osobe sa intelektualnim smetnjama, svakodnevno se suočavaju sa mnogobrojnim problemima, kaže predsednica Udruženja MNRO Sanja Beli. Neki od njih su predrasude u stavovima, nepristupačnost objekata, nedostatak informacija, a takođe i problemi sa nasiljem.

Sanja Beli  ističe da je važno da društvo bude svesno potreba i mogućnosti mentalno nedovoljno razvijenih osoba. Važno je da im pružimo podršku.

Kampanja „16 dana aktivizima“ počela je 25. novembra, obeležavanjem Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i trajaće sve do 10. decembra. Međunarodni dan osoba sa invaliditetima biće obeležen 3. decembra.

Related posts

PS: Niko ne može da pobroji šta su sve Đilas, Stefanović i Tepić slagali i šta su sve potpisivali sa narodom, ali bez naroda

Branislava Grčić

Šojgu se sastao s predsednikom Vučićem

Nikoleta Dragaš

Vulin:Novogodišnja noć protekla mirno i bezbedno

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija