20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Tokom protekle noći 22 ambulantna pregleda

Smanjen broj hroničnih bolesnika koji su tokom vikenda potražili pomoć lekara u Hitnoj pomoći. Međutim veliki broj sugrađana tražio je savete zbog povišene temperature i simtomima koji su slični koraona virusu. Nažalost i dalje veliki broj pacijenta ne kaže da pored hronične bolesti imaju i temperaturu. 

Gužve nije bilo u ambulanti Hitne pomoći, a oko 30 sugrađana tražilo je pomoć lekara, najteže je bilo srčanim bolenicima i asmatičarima.

Noćas je bilo 22 ambulanta pregleda i 5 kućnih poseta. Najteže je bilo asmatičarima i pacijentima sa povišenim krvnim pritiskom. Tokom vikenda bilo je dosta posla.

Ekipa Hitne pomoći odlazi u kućne posete kod pacijenta koji zbog svoje prirode bolesti nisu u stanju da dođu do ambulante. Doktor Manasijević ističe da imaju ozbiljne probleme jer veliki broj pacijenta je febrilno. Najveći problem je sa pacijentima koji su hronični bolesnici ali imaju i temperature ali to ne prijave kada ekipa Hitne pomoći dođe u kućnu posetu. Posle jedne takve intervencije vozilo i cela ekipa moraju da se dezinfikuku a za to je potrebno vise od polasata. Zato Molim sugrađane da detaljno daju opis da li imaju simptome kovida odnosno povišenu temperaturu.

Related posts

Vučić u Berlinu, sastanak o KiM „bez rukavica“

Mica Milakov

JKP “Higijena”: Danas se ne vrši kontola naplate parkiranja

Bojana Kecic

Predsednik Vučić: Svi punoletni građani u maju i novembru dobijaju po 30 evra

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija