25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Tokom protekle noći 22 ambulantna pregleda

Smanjen broj hroničnih bolesnika koji su tokom vikenda potražili pomoć lekara u Hitnoj pomoći. Međutim veliki broj sugrađana tražio je savete zbog povišene temperature i simtomima koji su slični koraona virusu. Nažalost i dalje veliki broj pacijenta ne kaže da pored hronične bolesti imaju i temperaturu. 

Gužve nije bilo u ambulanti Hitne pomoći, a oko 30 sugrađana tražilo je pomoć lekara, najteže je bilo srčanim bolenicima i asmatičarima.

Noćas je bilo 22 ambulanta pregleda i 5 kućnih poseta. Najteže je bilo asmatičarima i pacijentima sa povišenim krvnim pritiskom. Tokom vikenda bilo je dosta posla.

Ekipa Hitne pomoći odlazi u kućne posete kod pacijenta koji zbog svoje prirode bolesti nisu u stanju da dođu do ambulante. Doktor Manasijević ističe da imaju ozbiljne probleme jer veliki broj pacijenta je febrilno. Najveći problem je sa pacijentima koji su hronični bolesnici ali imaju i temperature ali to ne prijave kada ekipa Hitne pomoći dođe u kućnu posetu. Posle jedne takve intervencije vozilo i cela ekipa moraju da se dezinfikuku a za to je potrebno vise od polasata. Zato Molim sugrađane da detaljno daju opis da li imaju simptome kovida odnosno povišenu temperaturu.

Related posts

Rad od kuće – ista prava kao i u radnim prostorijama

Jelena Belić

Petković: Tači još jednom pokazao da je suštinski protiv dijaloga

Bojana Kecic

Pančevačke mažoretkinje vreme samoizolacije iskoristile za uvežbavanje tačaka

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija