26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Nekategorizovano

Ana Brnabić: Srbija povlači odluku o proterivanju Crnogorskog ambasadora

Foto: informer.rs

Nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, premijerka Ana Brnabić obratila se građanima i objasnila da je na tom susretu doneta odluka da crnogorski ambasador ipak ne bude proteran iz Srbije.

– Juče smo uzvratili recipročnim merama, crnogorski ambasador je proteran iz Srbije. Ali važno je prijateljstvo i trudićemo se da popravimo odnose sa Crnom Gorom. Predsednik nas je zamolio da razmotrimo odluku. Tako da smo ipak odlučili da povučemo odluku od proterivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića – rekla je premijerka.

Brnabić je naglasila da su o ovoj odluci konsultovani i Srbi iz Crne Gore. Pročitala je celokupnu izjavu srpskog ambasadora Vladimira Božovića, a potom naglasila da deluje kao da je Crna Gora samo čekala da se nešto dogodi kako bi reagovala na ovaj način.

– Srbija se sada tamo proglašava okupatorom Prvog svetskog rata, ali mi mislimo da to moramo ostaviti po strani kako bismo dali šansu partnerstvu i saradnji. Podsećam, čak 30 odsto stanovništva u Crnoj Gori su Srbi. Zbog njih je ovaj akt dobre volje i nadam se da ćemo nastaviti da gradimo sve bolje odnose sa tom zemljom – objasnila je premijerka.

Related posts

Gost “Lica nacije” Goran Sultanović: Gluma je zanat

Zorana Stekovic

Usvojen budžet za 2019. Prihodi uvećani za 120 miliona.

Nikoleta Dragaš

Učenici iz Katalonije u poseti Televiziji Pančevo

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija