16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Nekategorizovano

Ana Brnabić: Srbija povlači odluku o proterivanju Crnogorskog ambasadora

Foto: informer.rs

Nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, premijerka Ana Brnabić obratila se građanima i objasnila da je na tom susretu doneta odluka da crnogorski ambasador ipak ne bude proteran iz Srbije.

– Juče smo uzvratili recipročnim merama, crnogorski ambasador je proteran iz Srbije. Ali važno je prijateljstvo i trudićemo se da popravimo odnose sa Crnom Gorom. Predsednik nas je zamolio da razmotrimo odluku. Tako da smo ipak odlučili da povučemo odluku od proterivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića – rekla je premijerka.

Brnabić je naglasila da su o ovoj odluci konsultovani i Srbi iz Crne Gore. Pročitala je celokupnu izjavu srpskog ambasadora Vladimira Božovića, a potom naglasila da deluje kao da je Crna Gora samo čekala da se nešto dogodi kako bi reagovala na ovaj način.

– Srbija se sada tamo proglašava okupatorom Prvog svetskog rata, ali mi mislimo da to moramo ostaviti po strani kako bismo dali šansu partnerstvu i saradnji. Podsećam, čak 30 odsto stanovništva u Crnoj Gori su Srbi. Zbog njih je ovaj akt dobre volje i nadam se da ćemo nastaviti da gradimo sve bolje odnose sa tom zemljom – objasnila je premijerka.

Related posts

Pavlov: Paketi pomoći najugorženijim penzionerima odmah posle Vaskrsa

Mica Milakov

Rusku spisateljicu Juliju Brikovu ugostili mališani iz “Kekeca”

Nikoleta Dragaš

Za najstarije Ivanovčane Preventivni centar organizovao kućne posete

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija