24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo

Preventivni pregledi karcinoma dojke nastavljeni poštovanjem epidemioloških mera

Hroničene nezarazne bolesti od kojih oboljevamo nisu nestale u vreme korone, zato je važno da osluškujemo svoje telo i odlazimo kod lekara, poštujući sve propisane mere u borbi protiv korone. 

Virus kovid 19  okupirao je  naše živote, međutim ne smemo da zaboravimo da ostale bolsti nisu prestale da postoje i zato je važno da dlazimo na kontrolne preglede. Nije lako i jednostavno doći do lekara  ali vredi i sačekati ali zakazati pregled. Posebno nema čekanja kada se radi o promenama na dojci.

Moramo naći način da uz mere zaštite , nošenjem maski , odlazimo na naše preventivne preglede i kontrolišemo naše hronično oboljenje. Mnogo je važnije da se ukaže na značaj preventivnih pregleda kada se radi o karcinomu dojke. Rak dojke je maligni tumor koji ukolko se otkrije na vreme može se staviti pod kontrolu, i zlečiti i važno je preneti poruku takvu našim ženama.

Nažalost svake godine u Južnobantskom okruku preko 170 žena dobije dijagnozu karcinoma dojke, samo u Pančevu rak dojke se potvrdi kod čak 90 žena nažalost skoro polovina žena iz našeg grada izgubi bitku sa ovom bolešću. Zato je važno da i u vreme korone nečekamo neke bolje dane, obavljamo samopregled javimo se kod lekara i uz sve preventivne mere zaštite obavimo svoje preglede.     

Related posts

Džudistkinja Andrea Stojadinov “brusi” formu za Masters turnir u Dohi

Aleksandra Miloševska

Devojački bunar – oaza prirode i mira

Mica Milakov

NDNV nastavlja da podržava lažne novinare, inicijatore targetiranja zaposlenih u RTV Pančevo

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija