4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo

Preventivni pregledi karcinoma dojke nastavljeni poštovanjem epidemioloških mera

Hroničene nezarazne bolesti od kojih oboljevamo nisu nestale u vreme korone, zato je važno da osluškujemo svoje telo i odlazimo kod lekara, poštujući sve propisane mere u borbi protiv korone. 

Virus kovid 19  okupirao je  naše živote, međutim ne smemo da zaboravimo da ostale bolsti nisu prestale da postoje i zato je važno da dlazimo na kontrolne preglede. Nije lako i jednostavno doći do lekara  ali vredi i sačekati ali zakazati pregled. Posebno nema čekanja kada se radi o promenama na dojci.

Moramo naći način da uz mere zaštite , nošenjem maski , odlazimo na naše preventivne preglede i kontrolišemo naše hronično oboljenje. Mnogo je važnije da se ukaže na značaj preventivnih pregleda kada se radi o karcinomu dojke. Rak dojke je maligni tumor koji ukolko se otkrije na vreme može se staviti pod kontrolu, i zlečiti i važno je preneti poruku takvu našim ženama.

Nažalost svake godine u Južnobantskom okruku preko 170 žena dobije dijagnozu karcinoma dojke, samo u Pančevu rak dojke se potvrdi kod čak 90 žena nažalost skoro polovina žena iz našeg grada izgubi bitku sa ovom bolešću. Zato je važno da i u vreme korone nečekamo neke bolje dane, obavljamo samopregled javimo se kod lekara i uz sve preventivne mere zaštite obavimo svoje preglede.     

Related posts

Oslobađanje od stresa izazvanog epidemijom COVID-19

Jasmina Petkovic

Promena vremena loš saveznik hroničnim bolesnicima

Nikola Toadjer

Milion dinara za Pančevo na Konkursu AP Vojvodine

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija