25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar Vulin: Borba protiv uličnog kriminala je ključna za običnog čoveka

„Postoji organizovani kriminal sa kojim borba nikad neće prestati, ali ono što je meni kao ministru unutrašnjih poslova posebno značajno jeste ulični kriminal koji vređa svakog od nas, koji kvari naš život. Neću da se plašim da će detetu u školi neko skinuti patike, neću da ga neko presreće na ulici, neću da vidim dilera u blizini školskog dvorišta, neću da čujem za krađe kola, neću da neko obija kuće. To sve deluje malo, ali to čini naš život. Zato je borba protiv uličnog kriminala izuzetno važna, meni je to prioritet“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije „Pink“.

„Kad vidite saopštenje policije pa kažete šta su uradili, uhvatili nekog ko je otimao torbice jaka vest, jeste, to je jaka vest, zato što taj ko je otimao torbice kvari svakodnevni život svakom od nas. Na primer, potukla se deca, to je vršnjačko nasilje, neću da niko dira dete u školi, neću da ono mora da se plaši bandi, siledžija. Zato moramo da se izborimo sa tim. Mi ne možemo sami zato, građani, pomozite nam, prijavite nam. Prijavite svaki reket, to se najlakše dokazuje. Samo je potrebno da oštećeni dođe u policiju i da kaže ko ga reketira, a mi ćemo organizovati sve što je potrebno da se to dokaže. Samo dođite u svoju policiju, verujte nam. Borba protiv uličnog kriminala je ključna“, poručio je ministar Vulin.  

Related posts

HEROJ : Radnik Higijene pokušao da spase jutrošnje žrtve napada psa, pa se srušio zid na njega!

Mica Milakov

U HIP-Petrohemiji privremeno obustavljena proizvodnja

Vanja Vićentić

U Srbiji 7.572 nova slučaja korona virusa

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija