27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura

Banatska tradicija oličena u novim knjigama Ljiljane Tomić

Ljiljana Tomić iz udruženja “Banatska petica” izdala je svoje prve dve knjige  “Banatska svadba“ i “Banatsko plavo”. Knjige su  predstavljene i uručene na poklon članicama ovog udruženja.

 “Banatska svadba” i “Banatsko plavo” naslovi su prvih knjiga autorke Ljiljane Tomić. Oni koji su već bili u prilici da ih pročitaju slažu se da su knjige predstavljaju tradiciju banatskog prostora u najlepšem svetlu.

U knjizi “Banatsko plavo” autorka je sakupila svoje pesme, dok je “Banatska svadba” zbirka proze”. Ljiljana Tomić, koja je rodom iz Banatske Palanke nadomak Bele Crkve, svoje knjige protkala je kulturom i tradicijom Banata.

Kako bi se ispoštovale mere Vlade Republike Srbije koje za cilj imaju sprečavanje širenja virusa COVID-19, knjiga nije mogla biti prezentovana široj javnosti, već je Ljiljana Tomić uručila svoja dela sa posvetom prijateljicama iz udruženja “Banatska petica”. Prema njenim rečima, kada to epidemiološka situacija bude dozvoljala, prezentacije njenih knjiga biće održane u kulturnim ustanovama, kako u Pančevu, tako i šire.

Related posts

U Belu Crkvu stiže i drugi investitor iz Češke

Jasmina Petkovic

Radno vreme JKP GREJANJE Pančevo za vreme novogodišnjih praznika

Zorana Stekovic

Festival “Lepota različitosti” održan u duhu novonastalih okolnosti

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija