25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić sa ambasadorom Kipra: Kipar iskren prijatelj

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kipar Konstantinosa Elijadisa i zahvalio mu što je svojim diplomatskim radom doprineo jačanju odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je podsetio da je tokom mandata ambasadora Elijadisa predsednik Anastasijadis posetio našu zemlju i da je održana sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Kipra. On je, takođe, izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti održavanje nove sednice tog Saveta, kao prilike da se obogati srpsko-kiparska saradnja.

Predsednik Vučić je naglasio da je Kipar iskren prijatelj, koji čvrsto brani međunarodno pravo, zahvalivši ujedno na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, dok Srbija na isti način podržava teritorijalni integritet Kipra. Takođe je zahvalio i na podršci koju ta zemlja pruža našem putu ka EU.

Ambasador Elijadis je predsednika Vučića obavestio o dešavanjima oko kiparskog pitanja i izazovima u istočnom Mediteranu. Dvojica sagovornika su se saglasili da se Srbija i Kipar zalažu za postizanje rešenja uz poštovanje međunarodnog prava, kao i da obe zemlje svojim delovanjem na međunarodnoj političkoj sceni žele da doprinesu miru i stabilnosti u svetu  i ekonomskom napretku.

Ambasador Elijadis je zahvalio Srbiji što učestvuje u mirovnoj misiji UN na Kipru.

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Elijadisa da prenese njegove pozdrave predsedniku Anastasijadisu.

Foto: tanjug

Related posts

Predsednik Vučić: Srbija radi na energetskoj efikasnosti, uz obnovljive izvore energije

Nikoleta Dragaš

Vučić i Hodžis o situaciji u JIE,problemima u dijalogu sa Prištinom

Zorana Stekovic

Zakon o rodnoj ravnopravnosti uskoro u Skupštini

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija