25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Južni Banat Najvažnije

Poribljavanje Parka prirode „Ponjavica“ na dve lokacije

Iako se do nedavno smatralo da je voda u Parku prirode „Ponjavica“ zagađena, merenja su potvrdila da je ona zadovoljavajućeg kvaliteta i znatno čistija. Danas je na dve lokacije izvršeno poribljavanje Ponjavice sa 100 kilograma šarana.

S obzirom na to da je voda u Parku kvalitetnija, JKP „Zelenilo“, koje upravlja ovim prirodnim dobrom, odlučilo je da se izvrši poribljavanje sa 100 kilograma šarana. Prilikom analize vode koja se redovno obavlja u Ponjavici, konstatovano da je voda zadovoljavajuće kategorije.

Odsek za biologiju Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada istraživanjem je utvrdio da u vodotoku Ponjavice živi deset vrsta riba, a „Zelenilo“ je, kao upravljač, izradilo desetogodišnji plan upravljanja ribarskim područjem.

Ona kaže i da je u narednom periodu planirano je da se Ponjavica i dalje razvija.

Poribljavanje, pošumljavanje i čišćenje samo su neke od aktivnosti kojim JKP „Zelenilo“ pokušava da održi i poboljša ovo prirodno bogatstvo Južnog Banata. Nedavno je završeno i čišćenje korita Ponjavice.

Related posts

Na graničnom prelazu Vatin i dalje na snazi pojačana kontrola putničkog prometa

Nikoleta Dragaš

Čestitka gradonačelnice Vršca

Zorana Stekovic

U nedelju Pančevo i naseljena mesta bez vode

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija