25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ono si što jedeš! Prva onlajn konferencija

Konferencija koja okuplja najveća imena iz sveta gastronomije i vinarstva u regionu ove godine je održana u nešto skromnijem i onlajn-formatu. Konferenciju je zvanično otvorio Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević. Ovogodišnja tema i slogan konferencije su “Ono si šta jedeš!Na YouTube kanalu Color Media Communications održana su dva panela i dve studije slučaja.

Od 2013. godine u Novom Sadu  održava se regionalna konferencija posvećena gastronomiji, vinu i pivu koja okuplja nekoliko stotina učesnika, predavača i izlagača. Konferenciju organizuje tim kulinarskih izdanja Color Press Grupe zajedno sa agencijom za organizovanje događaja Color Media Communications.

Food Talk je brend koji okuplja najpoznatija imena regiona iz sveta gastronomije, ambasade, hotele, restorane, gazdinstva i kompanije koji kroz svoje predstavljanje na konferenciji diktiraju trendove u proizvodnji hrane, vina i piva.

Konferencija jepočela panelom Slučaj “Ajvar” – Ono što nam virus ne može oduzeti; Zaštita geografskog porekla i brendiranje regija i zemalja uz pomoć hrane i pića. Učesnici panela su bili predtavnici ambasada, stranih komora i turističkih organizacija u Srbiji, moderator je bila Vanja Kovačev, PR stručnjak.

Drugi panel pod nazivom “Ono si što jedeš, jedeš ono šta biraš – Na koji način hrana utiče na naš imuni sistem” okupila je lekare, nutrcioniste, psihologe i sportiste , a razgovor sa njima je vodila Maja Petrović,  autor bloga Vitki Gurman i knjige Gurmanske Veze.

Studiju slučaja koja je posvećena benefitima funkcionalne hrane održao je Ivan Zorić, menadžer za razvoj novih proizvoda kompanije Imlek, dok je na temu 165 godina od prvog srpskog kuvara govorila Tamara Ognjević, direktorka Artis centra, Beograd.

Related posts

Fondacija Novak Đoković planira otvaranje centara za roditelje i u Pančevu

Vanja Vićentić

Vulin poziva na vakcinaciju

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić se sastao sa Lajen

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija