Ponuda kupusa na Zelenoj pijaci i dalje veoma dobra, iako je već kraj novembra meseca. Mnogi su već ukiselili glavice i ribanac ali ima i onih koje je toplo vreme zavaralo pa su taj posao odložili za kasnije Ima još nekolko dana da se ostavi kupus za zimu. Sada je cena i niža nego kada je bilo veće interesovanje za kupovinu ovog povrća.
Kupus bio sladak, kiseo, kao salata, glavno jelo ili dodatak, sa mesom ili bez njega, osnova je naše kuhinje. U našem narodu koristi se i kao hrana i kao lek i to sa razlogom. Ovo moćno povrće pravi je melem za ceo organizam. Kako bi ga konzumirali tokom čitave zime tradicionalno ga kiselio. Obično se sa kupovinom kupusa završi do kraja oktobra ali lepo vreme omogućilo je da oni koji nisu do sada ukiselili kupus mogu još to da urade.
Kiseo kupus pun je C vitamina, ali ne smemo zaboraviti da zbog velke količine soli koja mu je neophodna da se nepokvariosobe sa povišenim pritiskom moraju da budu oprezni i konzumiraju u manjim količinama.