25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Uskoro završetak vodovodne mreže u Skrobari, Pančevo posetio pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić

Sva naselja na teritoriji Grada Pančeva u narednom periodu biće priključena na gradski vodovod. Trenutno se odvijaju završni radovi na izgradnji vodovodne mreže u Skrobari. Radove su obišli pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić, gradonačelnik Aleksandar Stevanović, predsednik Saveta za ekologiju i zaštitu životne sredine i narodni poslanik SNS-a Marko Mladenović i članica Gradskog veća za poljoprivredu Vladislava Maksimović.

Naselje Skrobara pripada Mesnoj zajednici Gornji grad. Ona je najmanje naselje po broju stanovnika. Radovi na izgradnji vodovodne mreže sprovode se u saradnji između pokrajinske Vlade i lokalne samouprave.

Vrednost investicije je oko 12 miliona dinara. Radovi bi prema nekim procenama trebalo da budu završeni do sredine decembra, nakon čega će građanima Skrobare biti omogućeno da se priključe na gradsku vodovodnu mrežu

Božić i Stevanović iskoristili su priliku i da obiđu poljoprivredno gazdinstvo “Škrbić” u Jabuci. Gazdinstvo Škrbića u Jabuci se bavi ratarstvom i ukupno obrađuje oko 200 hektara zemljištva.

Za subvencije u 2021. godini planirano je skoro 120 milijardi dinara, najviše u poljoprivredi, predviđeno je Predlogom budžeta za 2021. godinu koji je u skupštinskoj proceduri.

Related posts

“Sećanjem od zaborava”: Skulpture i slike pančevačkih umetnika dosad neviđene u Muzeju

Nikoleta Dragaš

Grad poklonio tablet računare najboljim učenicima i studentima

Zorana Stekovic

Ðurić: Nemoć prištinskog pravosuđa i nastavak linča

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija