28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Stomatološka služba radi ustaljeno uz poštovanje preventivnih mera

Stomatološka služba Doma zdravlja i u vreme pandemije kovida 19 radi uobičajeno. Najstrožije se poštuju propisane mere u čekaonici nije više od dva pacijenta i dezinfekcija se obavlja posle svakog pacijeta.

Strah od zubara pre svega zbog  bola koji se može javiti prilikom popravke zuba najčešći je razlog što izbegavamo odlazak kod stomatologa. Kako funkcioniše Stomatološka služba Doma zdravlja u vreme pandemije i da li se primenjuju   sve neophodne mere za zaštitu pacijenta i zaposlenih uvreme  kovida 19 pitali smo načelnika doktora Tihomira Mrenovića.

Mi radimo po jednom  ustaljenom načinu rada  uz poštovanje svih mera zaštite protiv kovida 19. Pacijent mora da ima masku , ulazi kada ga pozove setra kada je dezinfikovana stolica i aparati na kojima se radi. Zakazujemo tako da se pacijenti ne sreću jer znamo koliko nam je potrebno za svaku fazu rada.

U čekaonicama kod stomatologa u Domu zdravlja obeležene su stolice zbog razmaka koji je neophodan dok pacijent čeka,gužve nema jer se pacijentima zakauje a maske su neophodne da se nose do samog početka intervencije.

Related posts

Obeležena “Kristalna noć” na Stratištu

Nikoleta Dragaš

Poslodavci plaćaju učenicima na praksi deo minimalne zarade

Aleksandra Miloševska

Vučić na Demografskom samitu u Budimpešti

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija