23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Vesti

Povećan broj pacijenta koji su tokom vikenda tražili pomoć zbog povišene temperature

Povećan je broj pacijenta koji su tokom vikenda tražili pomoć lekara zbog povišene temperature. U Kovid ambulanti velike gužve , tako da sugrađani dobjau savete i u službi 194. Hitna pomoć ne prima pacijente za koje se sumnja da imaju kovid 19 zato što nemaju mogućnosti da razdvoje prilikom prijema pacijente koji jesi ili nisu kovid.

– Problem je sa velikim brojem pacijenata  sa febrilnim stanjima koji su pozivali Hitnu pomoć. Oni ili su kovid pozitivni ili nisu ali ti pacijenti treba da idu u Kovid ambulantu.Tu smo imali velikih problema u subotu i nedelju.Morali smo jedno vozilo da rasturimo prevezemo kovid pacijente tri pacijenta iz pančevačke bolnice prevezli smo za Vršac. Takođe smo imali prevoz kovid pacijenta za Bežanijsku kosu i to u satima kada mi primamo hitne slučajeve tokom noći. Građani moraju da shvate da mi radimo i opštu medicinu i moraju da shvate da smo preopterećeni. Verovatno zato što u kovid ambulanti ima puno posla ljudi ne izlaze iz skafandera.

Posle prevoza  pacijenta sa koronom u sanitetskom  vozilu obavlja se dezinfekcija vozila.

– Mi nakon takvih intervencija moramo da sterilišemo sanitet , to je zakonska obaveza i sanitesko vozilo nije sat vremena u funkciji. Zamolio bi građane da febrilna stanja rešavaju kod izabranog lekara i u kovid ambulanti.

Doktor Mansijević napominje da moramo da nosimo maske držimo distancu , shvatimo ozbiljno situaciju. Moramo da zaštitimo sebe ,svoje najbliže i zdravstvene radnike kako bi zajedno izašli kao pobednici u borbi sa korona virusom.

Related posts

Dvadeseta jubilarna “Štrudlijada” u Dolovu

Katarina Popović

Trodnevna žalost u Srbiji zbog smrti patrijarha

Zorana Stekovic

Havarija na vodovodnoj mreži

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija