22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Najvažnije Vesti

Ogrev za zimu Romima iz Omoljice

Romi u Omoljici danas žive bolje zahvaljujući pomoći Grada Pančeva i ove Mesne zajednice. Osim konstantne podrške u oblasti obrazovanja i zapošljavanja, dobijaju i materijalnu pomoć, a trenutno im pripremaju ogrev za zimu.

MZ Omoljica pomaže predstavnicima romske nacionalne manjine tokom cele godine na više načina. Mesna zajednica im pruža pomoć kroz razne pakete i ogrev za zimu.

U saradnji sa lokalnom samoupravom MZ Omoljica kontinuirano radi na poboljšanju svih aspekata života Roma iz Omoljice. Oni kažu da im svaka pomoć znači, ali najviše ona u oblasti obrazovanja.

Namera Ilije Popovića i MZ Omoljica je da u narednom periodu ponovo osnuju Udruženje Roma, koje je postojalo pre 8 godina. Na taj način, omogućiće još bolju pomoć i podršku ovoj nacionalnoj manjini u Omoljici.

Related posts

NEBOJŠA ZELENOVIĆ PREKO GIK-a POKUŠAVA DA OPSTRUIŠE IZBORE I VOLjU GRAĐANA ŠAPCA

Zorana Stekovic

Kon: Predlog medicinskog dela – kafići do 18 časova na dve nedelje, nije razgovarano o policijskom času, kao ni o produžetku jesenjeg raspusta

Aleksandra Miloševska

Nema trihineloze u Južnom Banatu, kontrola mesa kod veterinara obavezna

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija