17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Obeležen svetski dan deteta 20. novembar

Svetski dan deteta  je međunarodni događaj koji se obeležava 20. novembra. Ovaj dan trebalo bi da nas podseti da se potrudimo i omogućimo deci i mladima da razvijaju svoje potencijale i da im obezbedimo okruženje u kojem će se osećati srećno i zaštićeno.

Najveća radost svakog roditelja jeste rođenje deteta. Već prvih dana nakon rođenja, formira se emotivna veza između roditelja i dece. Veoma je važno pratiti razvoj mališana, jer upravo navike formirane u najranijem uzrastu utiču na kasniji razvoj ličnosti, kaže dr Ruža Katnić, specijalista neuropsihijatrije.

Trenutna epidemiološka situacija direktno utiče i na porodice.Ponekad zaboravimo da su razgovor, toplina i  zagrljaj nešto što je potrebnije mališanima od poklona i  materijalnih stvari. Bez obzira na dužinu vremena koje provodimo sa detetom, trebalo bi da to vreme bude dobro ogranizovano i da mu pružimo takvo okruženje u kojem će se osećati srećno i zaštićeno.

Related posts

Nada Malek o “Koracima”: Pisala sam o ljudima koji su mi izuzetno dragi

Nikoleta Dragaš

Poštanske markice i koverti – 50 godina Radija Studio B

Zorana Stekovic

Ministarka Mihajlović sutra u Vršcu potpisuje ugovor vredan 5,9 miliona evra sa nemačkom KfW bankom

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija