16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić: Patrijarh Irinej se nalazi u TEŠKOM STANJU

Izvor: pink.rs

Antiteroristička taktičko-pokazna vežba “Obruč 2020” održala se na Novom Beogradu. Na vežbi je prisustvovao predsednik Srbije Alekandar Vučić, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prikazivali su veštine i sposobnosti u savladavanju terorista i oslobađanju talaca. Predsednik Srbije čestitao je srpskoj polciji na uspšenoj vežbi.

– Prvi put su izveli da na prostoru koji nisu pripremljeni za sletanje helikoptera u noćnim uslovima. Oni jesu garant bezbednosti i sigurnosti Srbije – rekao je Vučić.

Upitan o zdravstvenom stanju patrijarha, Vučić je naveo da se Irinej nalazi u teškom stanju i da je hvala Bogu živ.

– Bio je u mnogo boljem stanju u momentu kada su pisali da se upokojio. Pre 55 minuta je intubiran. Bore se lekari. Goran Stevanović je u crvenoj zoni. Teško je davati bilo kakve prognoze – rekao je Vučić.

Govoreći o Mlađanu Đorđeviću koji priziva rat na ulicama, rekao je da tu vrstu sukoba obićno prizivaju oni koji nikoga ne mogu da pobede ni u opštini.

Vučić je rekao da je dobio informaciju da je Čaba Der dobio ponudu da ga ubije. – Da li se plašim? Ne plašim se u uopšte. Sve i da je to istina, šta će da urade? – dodao je predsednik i naveo da ga ne interesuje šta ko pokušava da uradi.

– Ja ne mogu da govorim o tome, svaki građanin ima svoje mišljenje. Oni koji imaju svoje na aparatima, znaju kako je ovo užasno. Nikoga ne maltretiramo, moramo da pokušamo da zaštitmo zdravlje ljudi i to je naš posao – rekao je komentarišući vest da sutra zaseda ponovo Krizni štab u borbi protiv koronavirusa.

Kaže da je zahvalan na sav trud medicniskih radnika i ukazao da je važno da se građani pridržavaju mera. – Molim građane da nam pomognu, da poštuju sve. Uradićemo sve što se od nas očekuje. Životi su važniji od politike – rekao je.

U vežbi su učestvovali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Interventne jedinice 92, Policijske uprave za grad Beograd i Sektora za vanredne situacije. Takođe, pored 250 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, angažovano je 28 vozila različite namene i pet helikoptera.

Cilj vežbe bio je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, prikaz spremnosti pripadnika MUP-a da pruže efikasan odgovor u svakoj situaciji u noćnom režimu i otežanim uslovima.

Čitava vežba odvijala se u noćnim uslovima.

Related posts

SNS južnog Banata: Pozivi na ubistvo Predsednika Srbije i njegove porodice imaju patološki osnov

Mica Milakov

Vučić: Makronova poseta novi impuls srpsko-francuskim odnosima

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin položio cveće na spomenik u Muzejskom kompleksu “Put sećanja”

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija