19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo

Higijena poziva na odgovorno ponašanje! 40 divljih deponija u gradu

I pored apela iz Javno komunalnog preduzeća “Higijena” da se ne baca žar i vreo perepo u kontejenere, svake godine izgori svaki peti kontejner u gradu, kaže Mišo Marković, vd direktora Higijene. Pored ovog problema, radnici Higijene na više lokacija u gradu čiste i smeće koje se baca pored kontejnera, čime se stvaraju divlje deponije.

U delovima grada gde su individulana domaćinstava često može da se vidi da su kontejneri prazni, a da se komunalni otpad baca pored njih. S početkom grejne sezone,  počinju i standardni, višegodišnji problemi uništavanja kontejnera jer nesavesni građani vreo pepeo bacaju u posude za smeće.

Za nabavku novih kontejnera JKP ,,Higijene“ i grad svake godine  izdvoje milionske iznose. Jedan metalni kontejner  košta 60, dok plastični Higijena plaća 30 hiljada dinara.

Marković još jednom potseća sugrađane da sami mogu kabasti otpad ili  šut da odnesu na staru deponiju i da je ta usluga besplatan. Što se tiče vrelog pepela, njega  nikako ne bacati u  kontejnere već da se odloži u džakove ili neke druge posude i ostavlja pored njih odakle će ga radnici ,,Higijene“ odneti specijalnim vozilima.

Related posts

Posle pobede nad “Kikindom” “Dinamo” i dalje prvi

Jasmina Petkovic

Atletičari “Dinama” u jeku priprema za zimski deo sezone

Nikoleta Dragaš

Uhapšeni zbog teških krađa

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija