27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vulin i Dolovac: Bliska saradnja policije i tužilaštva uslov za uspešnu borbu protiv kriminala

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i republički javni tužilac Zagorka Dolovac su danas, 17. novembra 2020, održali radni sastanak u prostorijama Republičkog javnog tužilaštva, kojom prilikom su razgovarali o najbitnijim temama u vezi sa saradnjom javnih tužilaštava i Ministarstva unutrašnjih poslova u narednom vremenskom periodu.

Republički javni tužilac i ministar unutrašnjih poslova su se složili da bliska saradnja policije i tužilaštva kao organa otkrivanja krivičnih dela i organa krivičnog gonjenja, predstavlja uslov bez koga se ne može postići uspešna borba protiv kriminala i postizanje ciljeva specijalne i generalne prevencije kriminaliteta.

Posebna pažnja će biti posvećena otkrivanju i gonjenju teških oblika krivičnih dela u oblasti organizovanog kriminala i korupcije, povodom kojih će nadležne policijske uprave i javna tužilaštva angažovati dodatne ljudske i materijalne resurse radi bržeg delovanja i boljih rezultata koji se očekuju da će biti postignuti u bliskom vremenskom periodu.

Izvor: MUP

Related posts

Povrede od petardi najčešće kod dece, tokom novogodišnje noći dva maloletnika povređena

Jelena Belić

Ukupno 149 obolelih od virusa COVID-19

Katarina Popović

Gojković poziva sve poslaničke grupe na konsultacije o daljem radu Skupštine Srbije

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija