20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vulin i Dolovac: Bliska saradnja policije i tužilaštva uslov za uspešnu borbu protiv kriminala

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i republički javni tužilac Zagorka Dolovac su danas, 17. novembra 2020, održali radni sastanak u prostorijama Republičkog javnog tužilaštva, kojom prilikom su razgovarali o najbitnijim temama u vezi sa saradnjom javnih tužilaštava i Ministarstva unutrašnjih poslova u narednom vremenskom periodu.

Republički javni tužilac i ministar unutrašnjih poslova su se složili da bliska saradnja policije i tužilaštva kao organa otkrivanja krivičnih dela i organa krivičnog gonjenja, predstavlja uslov bez koga se ne može postići uspešna borba protiv kriminala i postizanje ciljeva specijalne i generalne prevencije kriminaliteta.

Posebna pažnja će biti posvećena otkrivanju i gonjenju teških oblika krivičnih dela u oblasti organizovanog kriminala i korupcije, povodom kojih će nadležne policijske uprave i javna tužilaštva angažovati dodatne ljudske i materijalne resurse radi bržeg delovanja i boljih rezultata koji se očekuju da će biti postignuti u bliskom vremenskom periodu.

Izvor: MUP

Related posts

Gosti Panorame na STB oštro osudili tvit Vesne Pešić

Mica Milakov

Vučić posetio porodično imanje Dodika

Branislava Grčić

Mere podržava 92 procenta građana

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija