21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Špijuni u našoj vojsci! Ko je Nikola Lunić?

Foto:Prismotra.net

PRISMOTRA nastavlja da obaveštava javnost o NATO lobistima koji su deo ili bili deo strukture Vojske Srbije. Pojedini od ovih lica možda više nisu aktivni vojnici, ali njihov uticaj na Vojsku Srbije ostaje veliki. Stoga smatramo da vojnicima kojima Srbija nije na prvom mestu ne mogu biti deo Vojske Srbije. Ko je Nikola Lunić?

Nikola Lunić je izvršni direktor organizacije “Council for Strategic Policy”. U pitanju je NATO lobistička organizacija pod kontrolom Dragana Šutanovca. On je svedok da je Nato duboko infiltriran u naše vojne strukture s obzirom da je u vojsci bio kapetan broda. Kao Nato lobista dobio je mogućnost da nekoliko godina bude vojni ataše u Londonu. Kao vojni ataše u Londonu primao je platu u iznosu od nekoliko hiljada evra. On je takođe i suosnivač ove Nato lobističke nevladine organizacije. Nikola Lunić je i član Demoktratske stranke. Zajedno sa drugim funkcionerima Demokratske stranke u okviru Ministarstva odbrane učestvovao je uništavanju tenkova T-55.

Nikola Lunić aktivno je učestvovao u prostestima u Beogradu pod nazivom “1 od 5 miliona”. Takođe redovno piše kolumne za novine “Danas” i “Vreme”. Njegove kolumne imaju za cilj da pokvare odnose sa Ruskom Federacijom i skrenu Srbiju sa kursa političke neutralnosti. U svojim tekstovima napada i omalovažava odnose Rusije i Srbije, kritikuje vojnu saradnju između dve zemlje, iznosi mnoge neistine koje imaju za cilj stvaranje antiruskog raspoloženja u Srbiji. 

Jedna od njegovih laži iz teksta koji je objavio za “Vreme”, jeste da je Rusija prodala u ratu Hrvatima S-300. Radi se o laži ovog Nato lobiste s obzirom da je taj sistem došao iz Ukrajine. Takođe S-300 koji je došao u Hrvatsku nikad nije bio operativan s obzirom da su mu falile brojne komponente. Ovo je samo jedan primer laži Nikole Lunića. 

Related posts

Nove vrste meda u Banatu

Alba Jovanović

“Zelenilo” i “Higijena” uredili naselje Zelengora

Jasmina Petkovic

Dobra ponuda hrane i pića na Sajmu domaće kuhinje

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija